Trump'tan Afganistan Tepkisi: Taliban ile Barış Görüşmesi Yapmayı Düşünmüyoruz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Trump'tan Afganistan Tepkisi: Taliban ile Barış Görüşmesi Yapmayı Düşünmüyoruz

30.01.2018 09:50  Güncelleme: 12:23

Afganistan'da yaşanan terör saldırılarını kınayan ABD Başkanı Trump, ''Taliban ile barış görüşmesi yapmayı düşünmüyoruz'' diyerek kapılarını diyaloğa kapattı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Taliban ile barış görüşmesi yapmayı istemiyoruz. Belki bir gün düşünebiliriz ama o güne daha çok var." dedi.

''ZALİMCE KENDİ İNSANLARINI ÖLDÜRÜYORLAR''

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleriyle çalışma yemeğinde bir araya gelen Trump, Afganistan'da son günlerde yaşanan terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, saldırıları kınayarak, "Zalimce kendi insanlarını öldürüyorlar. Ölenlerin birçoğu masum kadın ve çocuklar. Bu korkunç bir şey. Kimsenin bitiremediği işi biz bitireceğiz. Taliban ile barış görüşmesi yapmayı istemiyoruz. Belki bir gün görüşebiliriz ama o güne daha çok var. Bitirmemiz gereken işi bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

''TERÖR GRUPLARINA KUCAK AÇTI''

ABD Başkanı Trump, geçen yılın ağustos ayında Güney Asya Stratejisi'ni açıklamış ve Talibanla mücadele için Afganistan'a 3 bin ABD askeri daha göndermeyi kararlaştırmıştı. Trump ayrıca Afgan Talibanı'nın üst düzey yöneticilerinin saklandığını iddia ettiği Pakistan'dan "topraklarındaki terör gruplarına" yönelik adımlar atmasını istemişti. Pakistan ise Trump'ın "terör gruplarına kucak açtığı" suçlamalarına tepki göstererek ABD Başkanının iddialarını yalanlamıştı.

ASKERİ YARDIM ASKIYA ALINDI

Beyaz Saray yönetimi ayrıca Pakistan'a yapacağı 900 milyon dolardan fazla askeri yardımı İslamabad yönetiminin "Afgan Talibanı ve Hakkani grubuna yönelik gerekli adımları atıncaya kadar" askıya aldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Trump'tan Afganistan Tepkisi: Taliban ile Barış Görüşmesi Yapmayı Düşünmüyoruz - Son Dakika


Advertisement