Terör Örgütlerine Yılda 20 Milyon Kron - Son Dakika
Dünya

Terör Örgütlerine Yılda 20 Milyon Kron

Terör Örgütlerine Yılda 20 Milyon Kron

Danimarka Gizli servisi PET'in başkanı Jakob Scharf Uluslararası basın Merkezinde yabancı basın mensuplarıyla biraraya gelerek PET'in çalışmaları ve teröre karşı alınan tedbirler konusunda bilgiler sundu.

18.01.2012 21:47

Danimarka Gizli servisi PET'in başkanı Jakob Scharf Uluslararası basın Merkezinde yabınca basın mensuplarıyla biraraya gelerek PET'in çalışmaları, terör örgütlerinin faaliyetleri ve teröre karşı alınan tedbirler konusunda bilgiler sundu. Jakob Scharf, Danimarka'dan terör ölgütlerine her yıl 20 milyon kron (yaklaşık 3 milyon Euro)para havale edildiğini belirterek, Roj TV davasında PET'in davanın savcısına delil toplamada yardım ettiğini söyledi.

Teröristlerin eğitim kampları ve faaliyetleri için büyük paralar harcadıklarını belirten Jakob Scharf, Danimarka'da PKK, El-Kaide og el-Shabaab gibi örgütlere büyük paralar topladıklarını söyledi. 20 Milyon kronun, sadece tahmin olduğunu asıl toplanan ve terör örgütlerine nakledilen paraların daha çok olduğunu belirten Jakob Scharf "Geçtiğimiz yıl Kolombia ve Filistindeki terör örgütlerine para toplayan dernek ve kuruluşlara karşı davalar açıldı. 3 davada terör örgütlerine verilen para miktarı 150 bin kron (20 bin Euro)civarında bu birşey değil. Kuzey Irak, Afganistan, Lübnan, Filistin ve Somali gibi ülkelerdeki terör örgütleri, Danimarka'da toplanan paralardan çok memnun. Ama çoğu zaman değişik eller kullanıldığı için bu paraların terör örgütlerine gittiğini ispatlamak çok zor" dedi.

AŞIRI SAĞ TERÖRÜ BÜYÜK TEHDİT

Danimarka'da yaşayan çok sayıda radikal dinci göçmen genç ve aşırı sağcı Danimarkalı'nın Pakistan, Somali, Rusya ibi ülkelerde silahlı saldırı eğitimi aldıklarına dikkat çeken Jakob Scharf, Karikatür krizinden sonra Danimarka'da çok sayıda şüphelinin yakalandığını ve Jyllands Posten gazetesi, Karikatürist Kurt Westergaard gibi bir çok kişi ve kuruluşlara yaplacak solo saldırıların zamanında önlendiğini söyledi. Terör kuruluşlarını yakın takibe aldıklarını ancak Breivik gibi solo terör saldırısında bulunacakları takip ve tesbit etmenin çok güç olduğunu belirten Jakob Scharf, teröre karşı uluslararası işbirliğinin arttırılması gerektiğini söyledi.

NAZİLER IRK SAVIŞI HAZIRLIĞI İÇİNDE

Jakob Scharf, küçük grublar da olsa aşırı sağcı bazı grupların yabanılara karşı ırk savaşı hazırlığı içinde olduklarını belirterek, bu grupların Rusya'da askeri eğitim aldıklarını söyledi. Aşırı sağ grupların yakından takip edildiklerini belirten Scharf 'yurtdışındaki aşırı sağ gruplarla ilişki halinde olan bazı aşırı grupların silah ve patlayıcı elde etmeleri çok kolay. Bu nedenle Breivik olayına benzer bir olayın Danimarka'da yaşanmaması için tetikteyiz. Hergeçen gün yeni bir Breivik olmaya ve ağır terör suçu işlemeye çalışan insanları tesbit etmeye çalışıyoruz. Norveç'teki saldırıların, Danimarka'daki bazı kişileri cesaratlendirmesi ve harekete geçirmesinden korkuyoruz" dedi.

Jakob Scharf, AB dönem başkanlığı nedeniyle daha önce alınan güvenlik tedbirlerinin ekstra arttırıldığıhnı söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Terör Örgütlerine Yılda 20 Milyon Kron - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement