TİKA, Batı Şeria'da mahsur kalan Gazzeli işçilere yardım sağladı - Son Dakika
Dünya

TİKA, Batı Şeria'da mahsur kalan Gazzeli işçilere yardım sağladı

TİKA, Batı Şeria\'da mahsur kalan Gazzeli işçilere yardım sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'deki saldırılar nedeniyle Batı Şeria'da mahsur kalan Gazzeli işçilere insani yardım desteğinde bulundu. TİKA tarafından hazırlanan 1000 malzeme seti, Filistin Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Yardımın TİKA, Filistin Başbakanlığı ve Çalışma Bakanlığı işbirliğinde yapıldığı belirtildi.

08.11.2023 12:55

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Batı Şeria'ya yerleşen yaklaşık 6 bin Gazzeli işçiye şilte, battaniye, yastık, havlu ve giysilerden oluşan malzeme seti desteğinde bulundu.

İsrail'de çalışan yaklaşık 18 bin Gazzeli işçinin çalışma izinleri iptal edildi. Bu işçilerin bir kısmı İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanırken, yaklaşık 6 bin işçi ise kendi imkanlarıyla Batı Şeria'ya ulaştı. Batı Şeria'ya gelen işçiler de Ramallah, Eriha, Kalkilya, Tulkarem, Cenin, Nablus, El Halil, Kudüs, Selfit, Beytüllahim ve Tubas şehirlerindeki barınma merkezlerine yerleşti. TİKA, Filistin Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı iş birliğinde bu işçilere şilte, battaniye, yastık, havlu ve giysilerden oluşan bin adet malzeme seti desteğinde bulundu. TİKA tarafından hazırlanan malzemeler, işçilere dağıtılmak üzere Filistin Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya TİKA, Batı Şeria'da mahsur kalan Gazzeli işçilere yardım sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement