Trump: Vergileri Ciddi Oranda Düşüreceğiz - Son Dakika
Dünya
BBC

Trump: Vergileri Ciddi Oranda Düşüreceğiz

Trump: Vergileri Ciddi Oranda Düşüreceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da 12 CEO'ya özel sektör üzerindeki düzenleme maliyetlerini en az yüzde 75 azaltabileceğini söyledi.

23.01.2017 19:16

Ford'dan Mark Fields, Dell'den Michael Dell ve SpaceX'ten Elon Musk gibi isimlere ev sahipliği yapan Trump, "Orta sınıf ve şirketler için vergiyi çok büyük bir oranda keseceğiz. ve asıl büyük olan şey, ki beni de şaşırttı, mevzuat maliyetlerini de büyük oranda hafifleteceğiz. Neredeyse yüzde 75, hatta yüzde 75'ten de fazla oranda azaltabiliriz" dedi.

ABD'nin yeni başkanı, aynı zamanda iş insanlarına eğer istihdamı ABD dışına taşırlarsa "sınır vergisi" uygulayacakları uyarısında da bulundu.

Trump: Vergileri Ciddi Oranda Düşüreceğiz
NAFTA ve TPP'nin kaderi ne olacak?

Trump'ın seçim kampanyası sırasında söz verdiği gibi, Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) yeniden müzakere etmek ve Transpasifik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TPP) anlaşmasından çekilmek üzere bugün kararname imzalaması bekleniyor.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre Trump, ABD'de istihdam piyasasını öldürmekle suçladığı NAFTA'yı Meksika ve Kanada ile yeniden müzakere etmek istiyor.

ABD, Japonya ve Çin gibi 12 ülkenin imza attığı TPP ise henüz devreye girmedi.

Trump, kampanyası sırasında ekonomide yerelleşmeden yana olduğunu vurgulamış, imzacısı olduğu uluslararası anlaşmaları ABD'nin lehine çevirecek şekilde hareket edeceğini belirtmişti.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Trump: Vergileri Ciddi Oranda Düşüreceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement