Tümsiad, Heyeti Kosova'da Ticaret ve Yatırım Temaslarında Bulundu - Son Dakika
Dünya

Tümsiad, Heyeti Kosova'da Ticaret ve Yatırım Temaslarında Bulundu

Tümsiad, Heyeti Kosova\'da Ticaret ve Yatırım Temaslarında Bulundu

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kosova'da ticaret ve yatırım imkanlarını incelemek üzere Priştine'de bir dizi temaslarda bulundu.

18.06.2013 17:47

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kosova'da ticaret ve yatırım imkanlarını incelemek üzere Priştine'de bir dizi temaslarda bulundu.

Ağırlıklı olarak inşaat, tekstil ve tarım sektörlerinden 25 işadamından oluşan TÜMSİAD heyeti 16 bin üyesi olan Kosova Ticaret Odası'nı (OEK) ziyaret ederek, Başkan Safet Gërxhaliu ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Kosova arasında ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması bu bağlamda, yatırım, ticaret ve üretim imkanları ele alındı. Kosova'daki yatırım imkanları hakkında Türk işadamlarına bilgi veren Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gërxhaliu, Kosova ve Türkiye'nin geleceğinin ekonomik işbirliğinde yattığını belirtti. "Temiz bir geçmişimiz var, geleceğimiz neden daha iyi olmasın" ifadesimi kullanan Gërxhaliu, Kosova'nın yabancı yatrımcılar için geniş imkan ve önemli kolaylıklar sağladığının altını çizdi. Kosovalıların yabancı ülkelerde sağlık için yılda ortalama olarak 250 milyon Dolar harcadığını anımsatan Safet Gërxhaliu, sağlık alınana yatrım yapılabileceğini, ayrıca Kosova'nın 15 bin konuta ihtiyaç duyduğunu, dolayısiyle konut yapımı sektörünün yatırım yapılabilecek önemli bir alan olduğunu kaydetti. Türkiye'nin ekonomik gelişmede örnek bir ülke konumunda olduğuna vurgu yapan Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gërxhaliu," Türkiye'nin tecrüblerinden mutlaka yararlanmalıyız" ifadesini kullandı.

TÜMSİAD Genel Sekreteri Vekili Mustafa Oben Özerdemli de görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 10 yıl içinde çok çalışıp, çok ürettiklerini belirterek, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi hedefinden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını ve geliştirilmesini hedeflediklerini kaydeden Özerdemli, bu aşamada Kosova'nın imkanlarını araştırdıklarını kaydetti. Özerdemli İHA'ya yaptığı açıklamada, "Gerek Makedonya gerek ise Kosova'daki temaslarda çok iyi izlenimler edindik. Yatırım ve ticari ilişkiler açısından iyi gelişmeler sağlayacağız. Türkiye'yi buralara getireceğiz inşallah. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti" şeklinde konuştu.

TÜMSİAD heyeti, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bünyesindeki Yabancı Yatırımlar Departmanı İPAK'ta da temaslarda bulundu. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan tarafından da kabul edilen TÜMSİAD'a bağlı Türk işadamları, Kosova şirketlerinin temsilcileriyle de yatırımlar konusunda görüşmeler yaptı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Tümsiad, Heyeti Kosova'da Ticaret ve Yatırım Temaslarında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement