Türk Vatandaşından Wulff'a Nazar Boncuğu Hediyesi - Son Dakika
Dünya

Türk Vatandaşından Wulff'a Nazar Boncuğu Hediyesi

Türk Vatandaşından Wulff\'a Nazar Boncuğu Hediyesi

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Bellevue Sarayı'nda verdiği yeni yıl resepsiyonuna, başarılı Türk vatandaşları da davet edildi.

12.01.2012 22:39

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Bellevue Sarayı'nda verdiği yeni yıl resepsiyonuna, başarılı Türk vatandaşları da davet edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wullf tarafından başkent Berlin'deki Bellevue Sarayı'nda hükümet üyeleri ve bazı vatandaşlar için geleneksel olarak verilen yeni yıl resepsiyonuna; toplumsal alanlar da gönüllü olarak çalışan başarılı Türk vatandaşları da davet edildi.

Hükümet üyelerinin yanı sıra sosyal faaliyetlerde bulunan bazı vatandaşların da kabul edildiği resepsiyonda, Baden Württemberg Eyaleti'nde vatandaş vakfını kurarak farklı inançlardan insanların bir ayaya getirmesinden dolayı davet edilen Ali Özer ve eşi Selma Özer, Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wullf'a hediye paketi verdi.

Selma Özer yaptığı açıklamada, "Kaldığımız şehirde entegrasyon adına çok işler yapıyoruz. Bizim için büyük bir onurdu buraya gelmek. Hediye getirmiştik onun hakkında konuştuk. Hediyenin hoşlarına gittiğini söylediler. Türk bayrağı, nazar boncuğu, bardak, cezve, lokum ve kaldığımız şehri tanıtan bir kitap vardı" dedi.

Ali Özer, "İlk etapta heyecanlandık ancak gayet güzeldi. Eşim açıklama getirdi hediyeler hakkında. Nazar boncuğunu Sayın Bettina tanıdı ve bu bizi koruyacaktır dedi. Memnun oldular bende kendilerine İslam'ı Almanya'nın bir parçası saydığı için teşekkür ettim. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konunun çok önemli olduğunu hassas olduğunu belirtti. İkinci ayda bu son terör hadiseleri için bir anma günü olacağını hatırlattı bana. Bunun da arkasında durduğunu söyledi." dedi.

Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde Vililer arası İnternet ağı ilişkisini kurarak çocukların eğitimi ve uyum alanındaki çalışmalarıyla da tanınan Erol Çelik yaptığı açıklamada, Yıllardır derneklerde yöneticilik yapıyorum. Son dönemde eyaletimize kurulan internet ağının başkanlığını yapıyorum. Bize 200'e yakın dernek üye. Bunlar yalnızca Türk dernekleri değil, tüm göçmen derneklerden oluşuyor. Bu sevindirici bir şey. Buraya davet edilmek onur verici. Cumhurbaşkanına iyi yıllar diledim. Kendisine buradaki göçmen

ailelerin durumunu anlatan bir kitapçık hediye ettim. Birde mektup yazmıştım kendisine ve onu da verdim. Geçen yıl yaptığı konuşmasında İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğuna değinmişti. Onun için teşekkür ettim" dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Wullf

basında yer alan özel kredi skandalından sonra ilk defa Başbakan Angela Merkel ile resepsiyonda bir araya geldi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Vatandaşından Wulff'a Nazar Boncuğu Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement