Haddini aşan açıklama! Miçotakis'in sözlerine Yunan basını "Ankara'ya net mesaj" manşetini attı - Son Dakika
Dünya

Haddini aşan açıklama! Miçotakis'in sözlerine Yunan basını "Ankara'ya net mesaj" manşetini attı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon iki tarafın karşılıklı açıklamaları sebebiyle hiç düşmezken, Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis yine Ankara'yı hedef alan bir açıklama yaptı. Yunanistan'ın Türkiye'nin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini söyleyen Miçotakis'in sözlerini Yunan basını "Ankara'ya net mesaj" yorumuyla sundu.

29.11.2022 09:32  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Komşu Yunanistan'da gündem bir kez daha Türkiye. Son günlerde yaptığı skandal açıklamalar ile sürekli Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis'in hedefinde bir kez daha Ankara vardı.

"ANKARA'YA NET MESAJ" YORUMU İLE SERVİS EDİLDİ

Yunan Başbakan "Yunanistan Türkiye'nin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmeyecek" dedi. CNN Yunanistan bu sözleri "Ankara'ya net mesaj" yorumu ile okurlarına sundu.

"TÜRKİYE REVİZYONİST BİR GÜNDEMİ ZORLUYOR"

London School of Economics Yunan Gözlemevi'nde katıldığı bir programda konuşan Miçotakis skandal bir Türkiye açıklamasına da imza attı. "Türkiye ile Erdoğan'ın Avrupa Birliği ilke ve değerlerine uyumlu olup olmadığı" sorusuna Yunan başbakan şu yanıtı verdi; "Sadece Yunanistan'ın değil Avrupa Birliği'nin de Türkiye ile ilişkilerinin son yıllarda çok daha karmaşık hale geldiği benim için çok açık. Türkiye, revizyonist bir gündemi zorluyor ve Yunanistan dahil tüm komşuları için sorun yaratan eski tarz emperyal emelleri yansıtıyor."

MİÇOTAKİS YİNE MÜLTECİ YALANINA SIĞINDI

Mülteci yalanına bir kez daha sığınan Miçotakis, "Mart 2020'de, Türkiye açık ve alenen on binlerce çaresiz insanı Yunanistan sınırını geçmeye zorladığında, kolaylaştırdığında ve teşvik ettiğinde, mülteci sorununun açık bir şekilde araçsallaştırılmasıyla karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ GÖÇ ANLAŞMASININ RUHUNA DÖNMEYE ÇAĞIRDIK"

O dönem AB'nin desteği ile Yunanistan'ın sınırlarını savunduğunun altını çizen Yunan Başbakan sözlerine şöyle devam etti; "O sıralarda Atina'nın pozisyonu açıktı. Türkiye'yi çaresiz insanları sömürmek yerine 2016 göç anlaşmasının ruhuna dönmeye çağırdık."

Haddini aşan açıklama! Miçotakis\'in sözlerine Yunan basını "Ankara\'ya net mesaj" manşetini attı

Son Dakika Dünya Haddini aşan açıklama! Miçotakis'in sözlerine Yunan basını 'Ankara'ya net mesaj' manşetini attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Izzet Emre: Yunanistan’ın iyice kaşıntısı tutu 115 11 Yanıtla
  • Catoo Cett: Yapma oğlum yapma çocuğum aramızda yarım saatlik yol var getirme bizi oraya 113 9 Yanıtla
  • Ahmet Cicek: Lan mico canimizi sikma zaten asgari ücret yetmiyor acimizi senden cikarmayalim ha 73 7 Yanıtla
  • Kzk : Yazık bişey değil, kadınlarınız Avrupa'ya paralı kadın olucak, zaten bir füze atsak yaranız korkudan kaçacaksınız. Abd sizi kurtaramaz 31 7 Yanıtla
  • Eski Tüfek.: Musul ve Kerkük ,İngilizlerin uydurma referandumu ile elimizden alınırken ,müdahele edemiyelim diye Nasturi isyanı çikartılmıştı.. Yine benzer senaryo ,hamasetten uzak akılcı düşünmek gerek. 12 0 Yanıtla

Advertisement