Türkiye Ziyareti Öncesi Önemli Buluşma - Son Dakika
Dünya

Türkiye Ziyareti Öncesi Önemli Buluşma

Türkiye Ziyareti Öncesi Önemli Buluşma

Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, Türk Toplum Temsilcisi Hilkat Özgün Ile Görüştü

25.01.2011 19:33  Güncelleme: 19:34

Avustralya dışişleri bakanı kevin rudd, türkiye ziyareti öncesi türk toplum temsilcisi hilkat özgün ile görüştü. 24 Ocak Pazartesi günü Brisbane'da gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Avustralya Temsilciliği görevini yürüten Hilkat Özgün, Dışişleri Bakanı Kevin Rudd'a Türkiye - Avustralya arasında yapılabilecek Bilim Anlaşması, Kültür Anlaşması, 2015 Anzak Kutlamaları gibi bazi konularda görüş bildirdi.

Görüşmede ayrıca Avustralya'ya vize konusu, Avustralya'da Türk Toplumu'nun tarihi, başarıları, diğer toplumlarla ilişkileri ve yapılan Türk etkinlikleri gibi konular görüşüldü. Kevin Rudd ülkesinin Türkiye ile ikili meselelerde işbirliğinin önümüzdeki 4 yıl içerisinde artacağını, bunun Avustralya'da yaşayan Türk Toplumu'na olumlu yansıyacağını ifade etti.

Bakan Rudd, Türkiye ve Avustralya'nın önemli bir tarihi paylaşması dışında iki ülkenin G20 üyesi olmasının önemine değindi. İngilizce Group of 20 olarak bilinen G20, dünyanın önde gelen sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkelerini biraraya getiriyor.

Kevin Rudd´ın Türkiye ziyareti sırasında İstanbul ve Ankara'da yapacağı sunumlar yanıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelerek ikili görüşmede bulunacak. Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, 8 Aralık 2010 tarihinde Brisbane Enstitüsü'nde "Asya-Pasifik Bölgesinde İstikrar ve Güvenliğin Geleceği" konulu konuşmasında, Avustralya'da zaman zaman yerel yönetimler düzeyinde gündeme getirilen bazı asılsız iddiaların Avustralya Hükümetinin politikasını yansıtmadığını ifade eden olumlu bir görüş bildirmişti.

Kevin Rudd'ın yurt dışı ziyareti Etopya, Yunanistan ve İsviçre'yi de kapsayacak. Ziyaretler kapsamında Terörle mücadele, ekonomik kriz, dünya güvenliği gibi bir takım konular ele alınacak. Bakan Kevın Rudd, 31 Ocak tarhinde İstanbul, 1 Şubat tarhinde Ankara'da olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya Türkiye Ziyareti Öncesi Önemli Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement