Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya'ya karşı hacker ordusu kuruyor! İlk destek Anonymous'dan - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya'ya karşı hacker ordusu kuruyor! İlk destek Anonymous'dan

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya\'ya karşı hacker ordusu kuruyor! İlk destek Anonymous\'dan

Rusya'nın işgal sırasında yaptığı siber saldırıları durdurmak isteyen Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada gönüllü hacker aradığını duyurdu. Bakanlık yayınladığı mesajda "Ukrayna siber topluluğu, ülkemizin siber savunmasına katılmanın zamanı geldi!" dedi. Duyuru sonrası açıklama yapan dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous Twitter'dan yaptıkları açıklamada Ukrayna'nın yanında olduklarını belirtti.

25.02.2022 13:11  Güncelleme: 16:14

Rus askeri birlikleri Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı sonrasında Ukrayna topraklarına resmen girdi. Kara ve hava kuvvetleriyle başlatılan operasyonlarda, Ukrayna'nın hava unsurları vuruldu. Bunun yanı sıra Rusya, Ukrayna'nın önemli kurumlarına karşı siber saldırı düzenlemeye başladı.

GÖNÜLLÜ HACKER ARANIYOR

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, ülkenin siber saldırılar altında olduğu belirtilirken bu saldırıların üstesinden gelmek için gönüllü hackerlar arandığı açıklandı. Hacker forumlarına gönderilen duyuru mesajlarında hackerlar kurulacak siber orduya davet edilirken mesajın içeriğinde "Ukrayna siber topluluğu, ülkemizin siber savunmasına katılmanın zamanı geldi!" ifadelerine yer verildi."

BAŞVURU YAPAN HACKERLARIN RUS OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Kiev'de bulunan bir siber güvenlik şirketinin kurucusu Yegor Aushev konu ile ilgili yaptığı açıklamada, siber ordu kurmanın Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine olduğunu belirtirken bu tür bir yapılanma için geç kalındığını vurguladı. Siber orduya alınacak olan hackerların başvurularının incelendiğini belirten Yegor, hackerların Rus olmadığını teyit etmeye çalıştıklarını belirtti.

HACKER GRUBU ANONYMOUS'DAN UKRAYNA'YA DESTEK

Hacker topluluğu Anonymous, aralarında Rusya'nın ulusal haber sitesi Russia Today'in (RT.com) de yer aldığı birçok hükümet sitesini devre dışı bıraktı. Anonymous, RT.com'un yanı sıra Rus hükümetinin ve Savunma Bakanlığının sitelerine operasyon başlattı.

ANONYMOUS'DAN BİRLİK ÇAĞRISI

İnternet korsanları, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, "Anonymous topluluğu Rusya ile resmi olarak siber savaş içerisindedir. #Anonymous #Ukraine" ifadelerine yer verdi. Grup, paylaşıma gelen yorumlar üzerine, "Mesajlarınızı okuyoruz. Ukrayna'yı desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Birlik olalım!" paylaşımını yaptı.

Son Dakika Dünya Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya'ya karşı hacker ordusu kuruyor! İlk destek Anonymous'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement