Bu Japon sakesi uzaydan gelen maya ile yapıldı - Son Dakika
Dünya

Bu Japon sakesi uzaydan gelen maya ile yapıldı

Bu Japon sakesi uzaydan gelen maya ile yapıldı

Japonya Fukişima'da bulunan bir bira fabrikası, uzaydan gelen mayayla Japonya'nın ulusal içkisi sake yaptığını açıkladı. Sake içkisinin yapımında kullanılan mayanın dünya'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilip ve ardından geri gelerek yapıldığı biliniyor.

03.12.2021 15:27  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UZAYA GÖNDERİLEN MAYADAN İÇKİ YAPILDI

Geçtiğimiz haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri'nden Uluslararası Uzay İstasyonuna iki kapsül içerisinde gönderilen ve orada yaklaşık bir ay boyunca kalan mayadan yapılan içki için, bira fabrikasının sahibi Yujin Yusa, "Tadı evreni andırıyor" ifadelerini kullanıyor.

Yusa, "Bu Tohoku bölgesinin toparlanmasına yardımcı olacak güzel bir proje. Ayrıca tabii ki büyük bir özenle ve rekabetle yapılmış bu içeceklerin harika bir tadı var. Siz de eğer isterseniz, Ninki Inc Başkanı Yujin Yusa'nın bu 'uzay aşkını' içebilir ve bölgedeki iyileşmeyi destekleyebilirsiniz. Bu, Tohoku halkı için büyük bir teşvik olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sözkonusu maya, 2011 yılında yaşanan tsunami sebebiyle büyük hasar gören Tohoku bölgesinde yer alan 30 bira fabrikasında kullanılıyor. Projenin, Tohoku bölgesinde yaşanan felaketin 10'uncu yılı sebebiyle yapıldığı da belirtildi.

Son Dakika Dünya Bu Japon sakesi uzaydan gelen maya ile yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement