Vatikan'a Ait Sarayda Türk Ezgileri - Son Dakika
Dünya

Vatikan'a Ait Sarayda Türk Ezgileri

Vatikan\'a Ait Sarayda Türk Ezgileri

BAÜ ile La Sapienza işbirliğinde kurulan Avrasya Araştırmaları Merkezinin açılışında, Klasik Türk Müziği konseri verildi.

17.04.2013 10:06  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ) ile Roma'nın köklü üniversitelerinden La Sapienza işbirliğinde kurulan Avrasya Araştırmaları Merkezi'nin açılış kokteylinde, Klasik Türk Müziği konseri verildi.

İtalya'nın tarihi başkentinin en işlek caddelerinden Vittorio Emanuele'de bulunan Baleani Binası'nda açılan Avrasya Araştırmaları Merkezi'nin kurdele kesme töreni ardından, akşam kokteyl verildi. Rönesans döneminden kalan ve Vatikan'a ait Cancelleria Sarayı'ndaki davetin ev sahipliğini BAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ile Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil üstlendi. Davete, Başbakanlık Başnmüşaviri ve Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof.Dr. Bekir Karlığa, Vatikan Büyükelçisi Prof.Dr. Kenan Gürsoy, Devlet eski Bakanı Burhan Kara ve La Sapienza Üniversitesi yetkilileri ile çok sayıda konuk katıldı.

YURTDIŞI ATILIMLARINA ROMA'DA DEVAM

'Kampusüm Dünya' sloganıyla eğitim ve öğretim hayatına 15 yıl önce başlayan BAÜ'nün, yurt dışındaki atılımlarına Roma'da devam ettiğini hatırlatan Enver Yücel, konuşmasına, "Bugün Roma'da güzel şeyler oluyor" diyerek başladı. Yücel, şöyle dedi:

"İki önemli Akdeniz ülkesi, iki önemli üniversite arasında bir ilişki başlatıyoruz. Biz şimdi tarihi, kültürüyle Akdeniz'in iki önemli ülkesi olarak daha fazla ilişki, işbirliği, ekonomi, kültür, medeniyet başta olmak üzere her alanda daha fazla çalışmak istiyoruz."

Büyükelçi Hakkı Akil ise, iki üniversite arasında başlatılan bu işbirliğinin, Türk gençlerinin Roma'ya gelerek buradaki güzellikleri görmelerine, İtalyan gençlerinin de Türkiye'ye giderek, diğer bir İmparatorluk başkenti olan İstanbul'un güzelliklerini görmelerine fırsat sağlayacağına emin olduğunu belirtti. Akil, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerinden vize almalarında yaşadığı sıkıntılara değinerek, "Bu neredeyse 100 metre uzun atlamadan daha zor. Eğer öğrencilerimiz vize alamazlarsa, bu güzel girişimden de iyi sonuç elde edemeyiz" diye sitem etti.

Prof.Dr. Bekir Karlığa ise, medeniyet beşiği ve bir açık hava müzesi olan Roma'da böyle bir merkezin açılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından BAÜ ve TRT işbirliğiyle hazırlanan 'Batı'ya Akan Nehir' adlı belgesel izletildi. İkrama geçilmeden önce ses sanatçısı Yaprak Sayar, göz doldurucu fresklerle bezeli salonda, Klasik Türk Müziği'nden bazı örnekler icra etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Vatikan'a Ait Sarayda Türk Ezgileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement