Avusturya'nın başkenti Viyana'da açılan Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standını binlerce Avusturyalı ziyaret etti.
Viyana'daki kongre ve turizm merkezinde bugün başlayan uluslararası turizm fuarında 200 metrekarelik alana kurulu Türkiye standında; açılışta Türk mutfağından yemek kültürü ve Viyana'da faaliyet gösteren Ege Kültür Merkezi'nin folklor ekibinin yöresel giysileriyle sunduğu halk oyunları da konuklar tarafından ilgiyle izlendi. 3 gün sürecek olan fuara Türkiye'den 22 Turizm işletmecisi firma katılıyor.
"2013'DE TURİZM'DE HEDEFİMİZ YÜZDE 4-5'LİK ARTIŞ BEKLİYORUZ"
Fuarın açılışına katılan Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sağlam, "2013 yılında yurtdışı tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeyi planladık. Türkiye artık kıyı turizmini bütün yönleriyle sunuyor. Tarih ve kültür ülkesi olması da büyük bir avantaj. Kültürel ürünleri ön planda tutan bir tanıtım yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Türkiye'ye gelen turistler arasında yapılan bir araştırmada Türkiye'nin yüzde 90'a yakın bir memnuniyet oranı yakalamış durumda olduğunu söyleyen Sağlam, 2012 yılını bir yıl öncesine oranla artı ile kapattıklarını belirterek, "2011 yılında tüm dünyadan Türkiye'ye 31 milyon 400 bin turist geldi, 2012'de bu sayının 32 milyona ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2013'de biz bu rakamı en azından yüzde 4 veya yüzde 5'lik bir artışlarla kapatmayı hedefliyoruz. 2013'ün 2012'ye ve 2011'e göre daha iyi olması için gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçilik Turizm Müşaviri Nejat Doğan da fuarda 200 metrekarelik alanda açtıkları stantta Türkiye'de turistlere hizmet veren 22 işletmeye de tanıtım imkanı verdiklerini bildirdi. Avusturya'da bu sene geçen seneye göre yaklaşık yüzde 4,5'luk bir kayıp yaşandığını ifade eden Doğan, Avusturya'dan 2011 yılında 528 bin turistin tatil için Türkiye'ye gittiklerini belirterek, 2012 yılı Kasım ayı sonu itibariyle bu sayının 488 bin 250 kişi olarak saptandığını kaydetti. Doğan, fuarın ilk günü Avusturyalı turizm yazarları ve Türkiye'ye tur düzenleyen seyahat şirketlerinin temsilcilerini de Türkiye standında konuk ederek Türk yemek ve tatlıları ikram etti ve 2013 yılı turizm projelerini anlattı.
Antalya Tanıtım A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Dalabasmaz, sektörde 2012 yılının bölge açısından büyük kayıpla geçmediğini belirterek, "Büyük bir artışımızda olmadı ama küçük artışlarla tamamladık. Tabii ki 2012, 2011'e göre daha iyiydi. 2012 hedeflerimizi tutturmuş bulunmaktayız. 2013'te hedefimiz en az yüzde 10 artış sağlamak. 2012'de beklentilerimizi bölgesel olaylar biraz etkiledi. 2013'de hedeflerimize ulaşacağımıza eminim" dedi.
Van "Alkans Tour" yetkilisi, Sabahattin Alkan ise şunları söyledi:
"2012'de her ne kadar Van'daki depremden dolayı, Suriye'deki gelişmelerden dolayı kötü etkilensek de bizim için yine de iyiydi. 2013 için beklentilerimiz oldukça yüksek. Özellikle bölgede kültür turları yapıyoruz. Avusturya'daki bu fuarın kültürel anlamda, özellikle kültür turlarında büyük bir talep olduğunu biliyoruz. İnşallah 2013'ün güzel geçeceğini düşünüyoruz." - VİYANA
Son Dakika › Dünya › Viyana'da Uluslararası Turizm Fuarı Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?