Zelenski, Biden'dan Abramovich'in yaptırım listesine alınmamasını istedi! - Son Dakika
Dünya

Zelenski, Biden'dan Abramovich'in yaptırım listesine alınmamasını istedi!

Zelenski, Biden\'dan Abramovich\'in yaptırım listesine alınmamasını istedi!

Ukrayna'ya açılan savaşta Rusya'ya birçok yaptırım kararı alınıyor. Rus oligarkların da etkilendiği bu yaptırımlardan Abramovich'in muaf tutulması bekleniyor. Ancak Ukrayna lideri Zelenski, Biden'den Abramovich'in Rusya ile arabuluculuk yapılabilmesi ihtimalinden dolayı Abramovich'e yaptırım uygulanmamasını istedi.

24.03.2022 09:23  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus milyarder Roman Abramovich'in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmelerde konu edildiği bildirildi.

ABRAMOVİCH ARABULUCU OLABİLİR

Habere göre Zelenski, Putin'le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD'den Abramovich'i yaptırım listesine almamasını istedi. Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığına ulaşarak listede Abramovich'in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı.

AB ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınan Abramovich'in ABD'nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenskiy'den Biden'a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramovich'in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğinin ise bilinmediği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

RUS OLİGARKLARA YAPTIRIM KARARI ALINDI

ABD yönetimi, AB ile koordineli şekilde önceki hafta çok sayıda Rus oligarka yaptırım kararı almış ve bu kişilerin mal varlıkları dondurulmuştu.

Son Dakika Dünya Zelenski, Biden'dan Abramovich'in yaptırım listesine alınmamasını istedi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement