Batmanlı 40 Öğrenci Cumhuriyet Gezisinde - Son Dakika
Eğitim

Batmanlı 40 Öğrenci Cumhuriyet Gezisinde

Batmanlı 40 Öğrenci Cumhuriyet Gezisinde

"Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi" kapsamında Batman'dan 40 kişilik öğrenci kafilesi, Çanakkale iline uğurlandı.

10.12.2013 10:28

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi" kapsamında Batman'dan 40 kişilik öğrenci kafilesi, Çanakkale iline uğurlandı. İki Rehber öğretmen ve bir tur operatörü gözetiminde Çanakkale iline yapılacak geziye katılan 40 kişilik öğrenci gurubunu Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Yavuz ve öğrenci yakınları tarafından uğurladı. Bir gece Malatya'da bir gece Ankara'da konaklayacak öğrenci kafilesi son olarak Çanakkale iline gidecek.
Hareket öncesi Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Yavuz, gezinin amacı ve kapsamı hakkında bilgi verdi. Yavuz, gezinin öğrencilere çok şey katacağına inandığını belirterek, "Öğrencilerimizin geçmişimizi, cumhuriyetimizin kuruluşundaki yerleri, savaş alanlarını, müzelerimizi, devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yattığı yer olan Anıtkabir'i, Etnografya Müzesi'ni bizzat görmeleri bizim açımızdan çok önemli. Gezinin son durağı olan Çanakkale ilinde de tarihi müze ve alanların yanı sıra Çanakkale savaşının yaşandığı yarımadayı görme fırsatı bulacaklar."dedi.
Pazar günü Batman'dan Çanakkale'ye hareket eden 2. Cumhuriyet Eğitim Gezisi kafilesi, 13 Aralık Cuma günü Batman'a dönecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Batmanlı 40 Öğrenci Cumhuriyet Gezisinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement