Kültür ve eğitim, güven oluşturmak, katılıkları yumuşatmak ve ekonomi ve politikanın ulaşamadığı alanlarda karşılıklı anlayışı güçlendirmek için nasıl bir potansiyele sahipler?
Bu soru, Deutsche Welle ve Beethovenfest'in Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile birlikte düzenlendikleri 2012 Orkestra Kampüsü'nde Türkiye örneği üzerinden tartışılacak konuların başında geliyor.
İster Tarabya Kültür Akademisi, Alman-Türk Üniversitesi veya „Beethoven ile bulusma – Begegnung mit Beethoven" başlığı altında gerçekleştirilen Orkestra Kampüsü olsun, bu tür parlak ve önemli projelerin ve çeşitli kültür girişimlerinin hedefi hep bir araya gelmeyi ve karşılıklı iletişimi desteklemek olarak belirlenir. Çoğunlukla,Türk-Alman ilişkilerinin merkezinde yer alan ve iki taraf için de tatmin edilememiş beklentilerle yüklü entegrasyon konusu da, bu projeler kapsamında ele alınan konular arasındadır.
Bu projeler hedef kitlelerine ulaşabiliyorlar mı? Hedeflerine ulaşabilmek için uygun bir çevrede gerçekleştiriliyorlar mı? Yoksa politik stratejilerin yokluluğunun ayıbını örtmek için, onların yerine mi geçiyorlar?
Türkiye'de ve Almanya'da kültür, devlet tarafından nasıl destekleniyor? Hangi beklentiler ve ne tür kural ve kısıtlar söz konusu?
Bu bağlamda ele alınacak konulardan biri de medyanın oynadığı rol. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının etkileri neler? Yoksa daha çok sosyal medya mı insanları biraraya getiriyor? Karşılıklı anlayış ve karşılıklı bilgilenme konusunda katkıları neler?
Son Dakika › Eğitim › Kültür ve Eğitimin Rolü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?