Türkiye Maarif Vakfı, Irak'taki okul sayısını artırmayı hedefliyor - Son Dakika
Eğitim

Türkiye Maarif Vakfı, Irak'taki okul sayısını artırmayı hedefliyor

Türkiye Maarif Vakfı, Irak\'taki okul sayısını artırmayı hedefliyor

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ahmet Emre Bilgili, Irak'taki Maarif Okulları'na dünya çapında eğitim verdiği için yoğun talep olduğunu belirterek, ülkedeki okul sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

28.10.2023 01:01  Güncelleme: 01:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ahmet Emre Bilgili, Irak'taki Maarif Okulları'na dünya çapında eğitim verdiği için yoğun talep olduğunu belirterek, ülkedeki okul sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

TMV Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilgili, TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek, TMV Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Daire Başkanı Ramazan Turgut ve TMV İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Zeki Olaş ile Irak'ın Bağdat, Musul, Kerkük ve Erbil kentlerinde temaslarda bulundu.

TMV heyeti, Erbil'deki temasları kapsamında buradaki Uluslararası Maarif Okulu'nda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut ve bölgedeki Türk kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bilgili, AA muhabirine, Maarif Vakfı'nın 7 yaşında olmasına rağmen 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti eğitim birikimini temsil etiğini söyledi.

TMV'nin küresel bir eğitim teşkilatı haline geldiğini ve dünyanın 52 ülkesinde okulları bulunduğunu kaydeden Bilgili, Irak'ta da Bağdat, Kerkük ve Erbil'de okulları bulunduğunu anlattı.

Bilgili, Irak'taki ziyaretlerinde Maarif Okulları'nın daha etkin ve daha büyük hale getirilmesini ele aldıklarını dile getirerek, "Özellikle Musul'da Maarif Okulları açma niyetindeyiz. Görüşmelerin iyi geçtiğini düşünüyorum. Kerkük ve Erbil'de yeni okullar açmak istiyoruz. Dünya çapında eğitim veriyoruz. Dolayısıyla insanlar da bizi tercih ediyor. Bu da büyümemiz ve daha çok öğrenciye hitap etmemiz gerektiğini ifade ediyor. Böylece Türkiye'nin nüfuzu da ona göre genişliyor." dedi.

Ahmet Emre Bilgili, ülkede Maarif Okulları'na yönelik yoğun talep olduğuna işaret ederek, "Biz de bu talebi karşılamak üzere dost ve kardeş ülkemiz Irak'ta büyümeye devam edeceğiz." dedi.

"Maarif'i ileride yüksek öğretimde de görmek istiyoruz"

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Yakut da Maarif Vakfı'nın bölgede yaptığı işler ve elde ettiği başarılar açısından çıtayı çok yüksek seviyeye çıkardığını belirtti.

Maarif Okulları'nın bölgede en kaliteli eğitim kurumu olduğunu ve bunun da kendilerini çok memnun ettiğini vurgulayan Yakut, şunları kaydetti:

"Burada yetişen çocuklar kendi toplumlarına öncelikle faydalı bireyler oluyor. Eğitim, ülkelerin geleceğinin güvencesidir. Dolayısıyla burada yetişen kardeşlerimizin ileride Türkiye ile ilişkilere de çok olumlu katkılar yapacağından eminiz. Maarif'e burada çok büyük talep var. İnşallah önümüzdeki dönemde mevcudiyetini yeni okullarla daha da geliştirecek. İnşallah ileride yüksek öğretimde de Maarif'i burada görmek istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Türkiye Maarif Vakfı, Irak'taki okul sayısını artırmayı hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement