Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Sudanlı Öğrencileri Kabul Etti - Son Dakika
Eğitim

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Sudanlı Öğrencileri Kabul Etti

Türkiye\'nin Hartum Büyükelçisi Sudanlı Öğrencileri Kabul Etti

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Türkiye'de yüksek öğrenim görmek isteyen ve eğitim vizesi alamayan Sudanlı öğrencileri kabul etti. Büyükelçi, öğrenci temsilcilerinin sorunlarını dinledi ve başvuru süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

17.11.2023 02:13  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PORT Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Türkiye'de yüksek öğrenim görmek isteyen ve halihazırda kaydı bulunmasına rağmen çeşitli nedenlerle eğitim vizesi alamayan Sudanlı öğrencileri kabul etti.

Büyükelçi Çobanoğlu, elçiliğin Port Sudan Ofisi'nde bir araya geldiği öğrenci temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Programa Büyükelçilik Birinci Müşteşarı Yeşim Gündoğdu Çobanoğlu, konsolosluk görevlileri, Sudan Türkiye Mezunları Derneği Genel Sekreteri Yasir Davut, basın mensupları ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Üniversiteden alınan kabul belgesinin eğitim vizesi verileceğine dair hiçbir şekilde bir garanti sunmadığını ve bu belgeyi bir ön kabul olarak değerlendirmekte fayda olacağını düşündüklerini dile getiren Çobanoğlu, başvuru kriterlerinin esasen Sudan yükseköğretim sisteminde de olan ve Sudanlı öğrencilerin liseden üniversiteye geçerken yerine getirmesi gereken koşullar olduğunu, Sudanlı öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde denklik sorunu yaşamamaları için bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kimsenin vize taahhüdünde bulunma yetkisi bulunmadığını ve vize konusunda aracı olan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çobanoğlu, "Vize sürecini aracısız yürütüyoruz. Hiçbir şekilde aracılara tevessül edilmemesini tavsiye ediyoruz." ifadesini kullandı.

Sudanlıların grup olarak ve genelde küçük şehirlerdeki belirli üniversiteleri tercih ettiklerini belirten Çobanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu üniversitelere başvurular dezavantajla sonuçlanabiliyor. Sudanlıların Türkiye'de bulunan 200'ün üzerindeki üniversiteden daha önce çok tercih edilmemiş ya da Sudanlı öğrencilerin çokça bulunmadığı üniversiteleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Lise notlarının yüksek olması da vize kabul ve üniversiteye kabul süreçlerini kolaylaştıracaktır."

Büyükelçilik Birinci Müşteşarı Yeşim Gündoğdu Çobanoğlu da öğrencilerin sorularını cevaplandırarak bazı hatırlatmalarda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Sudanlı Öğrencileri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement