Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında EKK toplantısı yapıldı. Ekonomik konular görüşüldü.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında EKK, ekonomik gelişmeler ve lojistik üstünde toplandı.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 2,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Zirve sonrası yapılan yazılı açıklamada ''Temel hedeflerimiz; makroekonomik ve finansal istikrarı daha da güçlendirmek, mali disiplini korumak, enflasyonu tek haneye indirmek, üretkenliği ve rekabet gücünü artırmaktır'' ifadeleri yer aldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, EKK toplantısında ekonomik hedefler ve reformlar üzerinde durdu.
EKK, Cevdet Yılmaz başkanlığında 2026-2028 OVP hazırlıklarını tartışmak için toplandı.
EKK, Türkiye Yüzyılı için sürdürülebilir büyüme ve rekabet gücünü artırma kararlılığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında EKK, OVP tedbirlerini ve kırsal kalkınmayı değerlendirdi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, kira enflasyonunun yavaşlayacağı ve enerji güvenliğine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında EKK, ekonomik gelişmeleri değerlendirmek için toplandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Enflasyonla mücadele devam edecek" denildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonun gerilediğini ve ekonomi programının başarılı olduğunu duyurdu.
Emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamayı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptı. Güler, emekli ikramiyeleriyle ilgili çalışmanın henüz gündemlerinde olmadığını söyledi. Ayrıca Giresun'da yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı da hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.
Emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinin artırılması konusunda çeşitli formüller gündeme konuşuluyor. Bu formüllerin netleşeceği tarih olarak 21 Şubat'ta yapılacak olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı işaret edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emekli zammı, EKK'da gündeme gelmeyecek. Bu toplantı bölgesel kalkınma konulu toplantı" açıklamasında bulundu.
Milyonlarca emeklinin Kurban ve Ramazan bayramlarında alacağı ikramiyeye ne kadar zam geleceği merak edilirken, bugün kritik bir gelişme yaşandı. Emeklilerin merakla beklediği ikramiyenin 21 Şubat'ta Giresun'da düzenlenecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ele alınacağı duyuruldu.
KSO Başkanı Büyükeğen, 25 maddelik raporu EKK toplantısında bakanlara sundu, destek talep etti.
Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Türkiye'nin yerli ödeme sistemi TROY'un kullanımını artırmaya yönelik önemli bir adım atılmıştı. Karara göre artık kamu bankaları ve kamu kurumları, ödeme işlemlerinde yerli altyapıya geçiş yaparken, emekli maaşları, burs ödemeleri ve sosyal yardımlar gibi tüm kamu kaynaklı işlemler artık TROY üzerinden gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, enflasyonla mücadelede bütüncül politikalar izleneceğini ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sürdürülebilir büyümenin sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, tarım sektöründe verimliliğin artırılmasına yönelik adımlar atılacağı ve TROY sisteminin yaygınlaştırılması hedefleri vurgulandı.
EKK, 2025'te enflasyonla mücadele ve bölgesel kalkınma hedeflerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki EKK, OVP reformlarını değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve KOP Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı için Konya'ya geldi. Ziyaretinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşerek, yatırımlar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı için bulunduğu Konya'da Selçuklu Belediyesini ziyaret etti ve ilçeye kazandırılan projeler hakkında bilgi aldı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde Meram Belediyesi'ni ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Konya'da düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı kapsamında Karatay Belediyesi'ni ziyaret ederek, başarılı projeleri ve mali disiplinini överek tebrik etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin, "Tekrar ihtiyaç hasıl olursa, Sayın Cumhurbaşkanımız, ekonomi kurmaylarımız hepsi görüyor durumu, bu durumda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda karar alınarak biz tabii ki güncelleme yapabiliriz. Böyle bir ihtiyaç hasıl olursa yine biz hükümet olarak çalışırız ve gerekli işlemi yaparız. Amaç, vatandaşlarımızın satın alma gücünü korumak. Baktık geriye gidiyor, geçen yıl olduğu gibi tekrar 2023'te olduğu gibi tekrar bir destek verilebilir" açıklamasını yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşına ilişkin konuştu. Işıkhan, "Ocak ayında, enflasyon oranları belli olduktan sonra Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda en düşük emekli aylığının arttırılması noktasında bir çalışma içerisinde bulunabileceğimizi ifade etmek isterim." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Şanlıurfa'da gerçekleştirilen yılın son Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024-2028 Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ele alındı. Toplantıda enflasyon düşüşü, işsizlik oranı, uluslararası rezervlerdeki artış ve bölgesel kalkınma politikaları gibi önemli konular değerlendirildi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda Suriye'deki gelişmelerin dış ticarete etkisi, enflasyonla mücadele, gıda üretiminin artırılması ve bölgesel ekonomik stratejiler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıda 79 ekonomik reform eylemi görüşüldü ve uygulama hızlandırılacak.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda yapılan açıklamada, ekonominin geliştirilmesi için yapısal reformların hızla hayata geçirileceği ve mevcut ekonomik kazanımların kalıcı hale getirilmesi hedefinin vurgulandığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni Orta Vadeli Programı'nın 5 Eylül'de kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Yılmaz, programın detaylarının Ekonomi Koordinasyon Kurulu ile paylaşılacağını ve öngörülebilirliği artırıcı şekilde, gerçekçi ve tutarlı bir içerik sunulacağını belirtti.