3.ticaret Müşavirleri Konferansı 5-9 Ocak'ta Ankara'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

3.ticaret Müşavirleri Konferansı 5-9 Ocak'ta Ankara'da Yapılacak

Ekonomi Bakanlığı 3. Ticaret Müşavirleri Konferansı 5 9 Ocak tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

02.01.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığı 3. Ticaret Müşavirleri Konferansı 5-9 Ocak tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, geleneksel hale gelen ticaret müşavirleri konferanslarının; uluslararası ticaret politikalarının oluşturulması ve başarılı bir şekilde uygulanmasında kurumsal deneyim ve bilgiden azami şekilde yararlanılmasına imkan tanıdığı ve bu alanda önemli bir boşluğu doldurduğu ifade edildi. Toplantılar sırasında, yurt dışında, sahada görev yapan Ekonomi Bakanlığı çalışanlarının, Türkiye'nin uluslararası ticaret politikalarını ilgilendiren alanlarda, izlenen ulusal politikalar/stratejiler hakkında en üst merciler tarafından bilgilendirildiği, kurumsal konuların değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Ticaret Müşavirleri Konferansı'nın üçüncüsünün, 5- 9 Ocak'ta Ankara'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamaya göre konferansa 95 ülke, 3 daimi temsilcilik, 138 merkezden 181 ticaret müşaviri ve ataşe katılacak. Birinci gün programı Ekonomi Bakanlığı Kampüsünde Hikmet Esen Konferans Salonunda başlayacak; Bakan Nihat Zeybekci'nin açılış konuşmasının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu hitap edecek.

Konferansın 2. gününde AB Bakanı Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli; 3. gününde ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ticaret müşavirleri ve ataşelere hitap edecek. Aynı gün TOBB, TİM, MÜSİAD, TMB, INTES, ASKON, TÜMSİAD, ASO ve UND başkanları da konuşma yapacak.  3. günün akşamında ise RİXOS Grand Ankara'da, DEİK ev sahipliğinde ticaret müşavirleri ve ataşeler ile Ekonomi Bakanlığı ve DEİK mensuplarının katılacakları akşam yemeği gerçekleştirilecek. Bakan Zeybekci'nin yer alacağı yemeğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Konferansın 4.gününde ise Sheraton Ankara Hotel'de TİM organizasyonunda ticaret müşavirleri ve ataşeler ile özel sektörün bir araya geldiği "Ticaret Müşavirleri-Firma Buluşmaları Etkinliği" düzenlenecek.

Ayrıca 9 Ocak'ta Ekonomi Bakanlığında kurumsal konular görüşülerek konferans sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 3.ticaret Müşavirleri Konferansı 5-9 Ocak'ta Ankara'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement