300 Koyun Projesi Cumhuriyet Tarihi Boyunca Düşünülmüş En Muhteşem Projedir" - Son Dakika
Ekonomi

300 Koyun Projesi Cumhuriyet Tarihi Boyunca Düşünülmüş En Muhteşem Projedir"

300 Koyun Projesi Cumhuriyet Tarihi Boyunca Düşünülmüş En Muhteşem Projedir"

Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, şehirden köye dönenlere 300 koyun verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

09.02.2018 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, şehirden köye dönenlere 300 koyun verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bunun cumhuriyet tarihi boyunca düşünülmüş en iyi proje olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım Oran, "Fiilen koyun ve keçi yetiştiriciliği ile uğraşan üyelerimiz bizlere ulaştı. Senelerdir köylerde ikamet ettiklerini ve çok zor şartlarda koyun ve keçi yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, haklı olarak bu projeden evvela kendilerinin yararlandırılmasını istiyorlar. Asgari ücret uygulamasının da, köylerini terk etmeyerek yıllarca üretim yapan aile fertlerine bir an önce verilmesini, SGK primlerinin bu proje kapsamında ödenmesini talep ediyorlar. Böylece sürü büyüklüklerinin 300 başa çıkabileceğini belirtmektedirler. Ayrıca bu uygulama ile öncelikle köyden şehre göçün engellenebileceği kanaatindeler. Köyden göçün engellenmesinden sonra şehirden köye dönüşün başlayacağını düşünmekteler. Ayrıca arazileri yeterli olmayan yetiştiricilerimiz, birbirlerine müteselsilen kefil olabileceklerini ve hayvanlarının teminat olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır" dedi.

Oran, "Bir diğer husus ise, bir dönem önce uygulanan şehirden köye geri dönüş projesinde, TİGEM tarafından müteahhitler tarafından tedariki yapılan hayvanların damızlık kalitesi çok düşüktü. Tedarik işlemlerinin ya kendi seçtikleri hayvanların alımının gerçekleştirilmesiyle veya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği aracılığıyla yapılmasının daha uygun olacağını beyan ediyorlar. Bu arada keçi yetiştiricilerimiz maalesef biraz gönül koymuşlardır. Onların da düşünülmesini ve projeye dahil edilmelerini sayın bakanımızdan talep etmektedirler. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni eder, bu mükemmel projeyi hazırlayan bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliriz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 300 Koyun Projesi Cumhuriyet Tarihi Boyunca Düşünülmüş En Muhteşem Projedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement