ABD, Gelir Rekortmeni Ceo'ların Maaşına Sınırlama Getiriyor - Son Dakika
Ekonomi

ABD, Gelir Rekortmeni Ceo'ların Maaşına Sınırlama Getiriyor

ABD, Gelir Rekortmeni Ceo\'ların Maaşına Sınırlama Getiriyor

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, 2006 Yılında Bakanlık Görevini Üstlenmek İçin Ayrıldığı Goldman Sachs'de Yerine Ceo Olarak Atanan Selefi Lloyd Blankfein'ın 70 Milyon Dolarlık Maaşına Sınırlama Getirecek.

23.09.2008 02:22

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, 2006 yılında bakanlık görevini üstlenmek için ayrıldığı Goldman Sachs’de yerine CEO olarak atanan selefi Lloyd Blankfein’ın 70 milyon dolarlık maaşına sınırlama getirecek.

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson 2006 yılın başında Bakanlık görevini üstlenmek için ayrıldığı Goldman Sachs’de yerine CEO olarak atanan selefi Lloyd Blankfein’ın 70 milyon dolarlık maaşına sınırlama getirecek. Bu da kongrenin istediği değişiklikler üzerine kurtarma operasyon tasarısına eklenen "Yardım yapılacak kurumlarda yöneticilerin maaşı sınırlanacak" madesinden kaynaklanacak. 2005 sonunda 38 milyon dolar kazandığı Goldman Sachs’de CEO ve Başkanlık görevini bırakarak 185 bin 300 dolarlık maaş karşılığı ABD Hazine Bakanı olan Paulson’ın yerine CEO olarak getirilen Blankfein, bakanın maaşını neredeyse ikiye katlamıştı. Yeni tasarı kapsamında Morgan Stanley’in CEO’su John Mack’in 41.3 milyon dolarlık maaşının da düşürülmesi bekleniyor.

En pahalı CEO

Kriz döneminde peş peşe zarar yazan finans kuruluşlarında CEO’ların maaşları çok sayıda eleştiri alırken, krizden en az etkilenen yatırım bankaları olan Goldman Sachs ve Morgan Stanley’de CEO’lar ödüllendirilmişti. İşe alındığı dönemde ’Kurum dışından başa getirilen en pahalı CEO’ olarak anılan Blankfein 2006’da 54 milyon dolar olan maaşını 70 milyon dolara kadar çıkarmayı başarmıştı. 2006 yılı sonunda 41 milyon dolar kazanan Morgan Stanley CEO’su John Mack ise 2005’de çalıştığı 5 aylık dönemde 13 milyon dolar kazanabilmişti. ABD Kongresi’nden gelen değişiklik talebi maaşlarla sınırlı kalmıyor. Paket için farklı değişiklikler isteniyor:

Yeni maddeler

Tahvil alınan kurumlarda hükümetin yönetim ve müdahale etkisinin artırılması

Varlıkların alımı konusunda başvurulacak danışmanların maaşları için sınır konulması

İcra konusunda sorun yaşama ihtimali yüksek Amerikalılara assistanlık hizmeti verilmesini de içeren bu değişiklikler önceki gün akşam tamamlandı.

Paket değişirse açık çekin bedeli büyür

PİYASALARIN rahatlaması için ABD Kongresi’nin şartlarını sorgusuz sualsiz kabul eden ABD Hazine Bakanı Henry Paulson yeni olası krizlere karşın hükümete verilen açık çek ile alınabilecek tahvillerin sınırlarının genişletilmesini istedi. Olası bir kriz durumunda müdahale için vakit kaybetmek istemeyen Paulson, Kongre’den Otomobil kredileri, kredi kartları gibi diğer konuların da paket kapsamına alınmasını istedi. Tüm bu konuların netleşmesiyle paketin gelecek hafta başında çıkartılması planlanıyor. Kapsamın genişletilmesiyle paket kapsamında verilen açık çekin büyüklüğünün 700 milyar doların üzerine çıkabileceği üzerinde de duruluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD, Gelir Rekortmeni Ceo'ların Maaşına Sınırlama Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement