ABD Kongresi'nin Türkiye Çıkarması! - Son Dakika
Ekonomi

ABD Kongresi'nin Türkiye Çıkarması!

ABD Kongresi\'nin Türkiye Çıkarması!

ABD ve Türkiye, 2009 yılında temeli atılan "model ortaklıkla", iki ülke arasındaki ziyaret trafiği hızlandı.

18.10.2011 11:29

Uzun yıllar stratejik ortak olan ABD ve Türkiye, 2009 yılında temeli atılan "model ortaklıkla", siyasi ve askeri alandaki ortaklığına ekonomiyi de eklemesiyle birlikte, iki ülke arasındaki ziyaret trafiği hızlandı. Türkiye'ye ilk kez bundan 12 yıl önce gelen ABD Ticaret Odası Başkanı Tom Donohue'nin ardından, ABD Meclisi Türkiye Çalışma Grubu'ndaki ABD'li Kongre üyeleri, Kongre başdanışmanları ve grup idarecilerinden oluşan bir heyet 14–21 Ekim 2011 tarihleri arasında müzakereler yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

Uzun yıllar stratejik ortak olan ABD ve Türkiye, 2009 yılında temeli atılan "model ortaklıkla", siyasi ve askeri alandaki ortaklığına ekonomiyi de eklemesiyle birlikte, iki ülke arasındaki ziyaret trafiği hızlandı. Türkiye'ye ilk kez bundan 12 yıl önce gelen ABD Ticaret Odası Başkanı Tom Donohue'nin, geçtiğimiz haftalarda ikinci kez Türkiye'yi ziyaretinin ardından, ABD Meclisi Türkiye Çalışma Grubu'ndaki (The Congressional Study Group on Turkey –CSGT) ABD'li Kongre üyeleri, Kongre başdanışmanları ve grup idarecilerinden oluşan bir heyetle birlikte 14–21 Ekim 2011 tarihleri arasında müzakereler yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

TABA/ AmCham'in (Türk Amerikan İşadamları Derneği) yakın temasları neticesinde Türkiye'ye gelen heyetin, Patara, Ankara ve İstanbul'u kapsayan resmi ziyaret sürecinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da dahil olduğu üst düzey hükümet temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisinden milletvekilleri, iş çevreleri ve akademisyenlerle toplantılar yapacağını söyleyen TABA/ AmCham Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, yapılacak ziyaretlerde ABD ve Türkiye arasındaki güvenlik işbirliği, ticari ilişkiler, Arap Baharı ve sonrasındaki gelişmeler yanında iki ülke ilişkilerinin geleceği hakkında görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Bu yıllki müzakerelere, Amerikan'nın Washington, New York ve Kuzey Carolina milletvekilleri Jim McDermott, Gregory Meeks ve Renee Ellmers ile birlikte, ABD Kongresi başdanışmanları Sophia Lafargue ve Al Lytton katılıyor. Heyete CSGT Uluslararası Program Müdürü Esra Alemdar ve program asistanı Seniha Sungur'un eşlik edeceği de ayrıca vurgulandı.

ABD Meclisi Türkiye Çalışma Grubu (CSGT) kurulduğu 2005 yılından beri Türkiye ABD ilişkilerini geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla, gündemdeki konular hakkında çok sayıda forum ve seminere ABD veya Türkiye'de evsahipliği yapmaktadır. CSGT, ABD Kongresi Eski Üyeleri Derneği'nin (The U.S. Association of Former Members of Congress -FMC) en büyük ve aktif parlamenter değişim grubu olup Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Alman Marshall Fonu (GMF) ve CSGT Iş Danışmanları Konseyinin bağış ve aidatları ile destekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi ABD Kongresi'nin Türkiye Çıkarması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement