Alman iş adamı yatırımını Türkiye'ye yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Alman iş adamı yatırımını Türkiye'ye yapıyor

Alman iş adamı yatırımını Türkiye\'ye yapıyor

Aslen Kayserili olan ve Almanya'da doğup büyüyen Alman vatandaşı genç iş adamı Ömer Kaya, Alman devletinin son yıllarda Türklere uyguladığı ırkçı politikalarından rahatsız olduğunu belirterek, yatırımlarını Türkiye'de yapma kararı aldı. Kaya, sinema sektörüne adım atarak ilk filmi "Muhteşem Üçlü" filmini çekti.

08.07.2019 13:54  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da gayrimenkul, otomotiv ve birçok alanda faaliyet gösteren iş adamı Kaya, Alman devletinin Türklere uyguladığı baskıcı uygulamalarından dolayı yatırımını Türkiye'ye yapma kararı aldı. Türkiye'ye gelerek ÖK Yapım şirketini kurdu. Ömer Kaya bundan sonraki süreçte film sektöründe hizmet vereceğini söyledi. Başrollerini Kemal Uçar, Burak Alkaş, Deniz Gürzumar'ın rol aldığı oyuncu kadrosunda Aybike Turan, Bengi İdil Uras ve Kemal Zeydan'nın oynadığı komedi filmi Muhteşem Üçlü önümüzdeki aylarda vizyona girecek.

Türklere baskıcı politika uyguluyorlar

Ömer Kaya, "Alman devleti Türklere karşı baskıcı ve ayrımcı politika izliyor. İş yaşamımızda çok zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu baskıcı tutum beni ülkeme dönme kararı almama neden oldu. Milliyetçilik yapmıyorum ama Almanya'da Türkler çok zor şartlarda yaşamını sürdürüyor. Film sektörüne merakım vardı. Yatırımlarımı Türkiye'de medya üzerine kuracağım. " dedi.

Alman iş adamı yatırımını Türkiye'ye yapıyor
Ömer Kaya

Kaya,"ÖK Yapım olarak yatırımımız bu filmle kalmayacak. Şuan ikinci filmimizin hazırlık süreci devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de dizi sektörüne yatırım yaparak devam edeceğiz. Başta memleketim Kayseri'ye ve Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum. Yanımda olan büyüklerimin desteğini de alarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Genç iş adamı Ömer Kaya, geniş bir aileye sahip olduğunu iş hayatındaki başarılarını ise aile büyüklerinden Ak Parti milletvekili Burhan Kuzu ve Ak Parti milletvekili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın desteğini aldığını belirtti. Devlet büyüklerinden öğrendiği tecrübeleri iş hayatına da aktaracağını anlattı.

Son Dakika Ekonomi Alman iş adamı yatırımını Türkiye'ye yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement