Altın Fiyatlarındaki Artış - Son Dakika
Ekonomi

Altın Fiyatlarındaki Artış

Altın Fiyatlarındaki Artış

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkan Yardımcısı Metin Önal, altın fiyatlarındaki yükselişin sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

27.03.2018 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkan Yardımcısı Metin Önal, altın fiyatlarındaki yükselişin sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki artışı değerlendiren Önal, "Altının pahalı olması işlerimiz zorlaştırıyor. Altında yükseliş devam edecek gibi görünüyor. Türkiye şuanda bir savaş halinde, TL bazında doların yükselmesi altını etkiliyor. Altın fiyatı dünyada belirlenir ve başaktörü ABD'dir. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de fiyatların belli bir düzeyde gitmesi çok önemli. Fiyatlar ne kadar belli bir seviyede istikrarlı bir şekilde giderse bizim işlerimiz de o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların altına yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini belirten Önal, "Altın alımı için her zaman uygun zamandır. Kısa vadede belki bu seyirlerde gider ama yılbaşına doğru uzun vadede üst seviyede olabileceğini söyleyebilirim. Savaş zamanlarından büyüklerimizinde dediği gibi en güvenilir liman altındır. Biz yatırımcılara tavsiyemiz her zaman altına yatırım yapmalarıdır. Paralar bir gün yok olur gider ama altın dünyadaki tek geçirli madendir" dedi.

Trabzon hasır bileziğine ilginin de her dönemde yüksek olduğuna dikkat çeken Önal "Trabzon hasır bileziği için coğrafi işaret aldık ve bu ürün buradan başka bir yerde üretilemez. Dünyanın her yerinde büyük bir ilgi gören Trabzon hasır bileziği hiç bir makine kullanılmadan yapılan bir üründür. Hasır bilezik olsun, kazaziye olsun tamamen elde üretilir ve emek ister. Bunun reklamını ve pazarlamasını iyi yapabilirsek sektöre daha fazla getirisinin olacağını düşünüyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altın Fiyatlarındaki Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement