Antalya Havalimanı'na 4.2 Milyon Dolara 'Via' Açtılar - Son Dakika
Ekonomi

Antalya Havalimanı'na 4.2 Milyon Dolara 'Via' Açtılar

Antalya Havalimanı\'na 4.2 Milyon Dolara \'Via\' Açtılar

Yüzde 100 Yerli Sermayeyle Kurulan ve İbrahim Çeçen'in Sahibi Olduğu Ic Yatırım Holding, "Değişim Başlıyor" Sloganıyla, Yiyecek ve İçecek Sektöründe "Via" Markasıyla Yeni Bir Dönem Başlattı.

01.07.2008 01:47

Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan ve İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu IC Yatırım Holding, "değişim başlıyor" sloganıyla, yiyecek ve içecek sektöründe "via" markasıyla yeni bir dönem başlattı.

Antalya Havalimanı’nın işletme hakkını 2007 yılı eylül ayında Alman Fraport’la kurdukları konsorsiyumla 17 yıllığına devralan IC Yatırım Holding, "via" markasının ilk şubesini burada açtı.

Hedefleri büyük

4.2 milyon dolar yatırımla, havalimanının dış hatlar, iç hatlar, CIP ve VIP terminallerinde toplam 2 bin 250 metrekare alanında kurulan "via", hizmete girdi. 33 gün içinde tamamlanan tesislerin açılışında konuşan IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, "via" markasının Starbucks ve Gloria Jean’s gibi dünya markası haline gelmesini sağlayacaklarını bildirdi. Antalya Havalimanı’na gelen turistlerin büyük bir bölümünün fiyatlardan yakındığını anlatan Çeçen, şunları söyledi:

"Ürün fiyatlarıyla ilgili oluşan pahalı imajını, yüzde 30 indirim yapark giderdik. Faaliyete başladığımız 3 Mayıs’tan itibaren hizmet kalitemiz ve fiyat seçeneklerimizle müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. "via" markasının Türkiye’de birçok bölgede hizmete girmesi için çalışmalara başladık. Türki cumhuriyetlere de bu markayla hizmet vermek için projeler geliştiriyoruz."

Holding bünyesindeki İçtur Yiyecek ve İçecek Hizmetleri A.Ş.’nin alt kuruluşu olan "via" markasının yüksek kaliteli ürünlerle hizmet vereceğini anlatan Genel Müdür Hüseyin Dönmez, "2007 yılında 8.2 milyon dış hatlar yolcusunun geçiş yaptığı Antalya Havalimanı’nda, Türkiye’nin prestijini artıracak çok önemli bir tesis kurduğumuza inanıyoruz" dedi.

Hatay uluslararası uçuşlara açıldı

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı’nın ülkeye giriş-çıkış yapacak kişilerin pasaport ve gümrük işlemlerinin yapılarak giriş ve çıkışlarının sağlanması için 20 Haziran’da geçici hudut kapısı ilan ettiği Hatay Havaalanı, uluslararası uçuşlara açıldı. Aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Hatay Havaalanı’nın geçici hudut kapısı ilan edilmesi ile son yıllarda sanayi ve ticaret hacmi hızla artan kentin gelişimine büyük katkı sağlaması planlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Antalya Havalimanı'na 4.2 Milyon Dolara 'Via' Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement