Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'ne atanan Şen, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'ne atanan Şen, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

Türkiye\'nin Valetta Büyükelçiliği\'ne atanan Şen, ATO Başkanı Baran\'ı ziyaret etti

Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'ne atanan Erdeniz Şen, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'a ziyarette bulundu.

01.12.2022 12:38  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'ne atanan Erdeniz Şen, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'a ziyarette bulundu.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, yüzölçüm olarak küçük bir ülke olarak bilinen Malta'nın, coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Akdeniz'in ortasında bulunan ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Malta'nın dış ticaretinde Türkiye'nin önemli bir payı bulunduğuna işaret eden Baran, 2 ülke arasında 1 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin, Türkiye'nin lehine geliştiğini bildirdi.

Baran, şunları kaydetti:

"Malta, yakın ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Türkiye'ye sıcak bakan bu ülke ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Malta, Kuzey Afrika'ya açılmak isteyen üyelerimiz için de fırsatlar sunuyor. Oda olarak yeni dönemde bu konuda çalışma yapacağız."

Şen de büyükelçi olarak görev üstleneceği Malta ile Türkiye arasında ticaret hacminin artmasına katkı sağlamayı hedeflediğini, Ankara başta olmak üzere, Türkiye'nin şehirlerini ve potansiyelini Malta'da tanıtmak istediğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği'ne atanan Şen, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement