Av Yasağının Kalkmasıyla Hamsi Fiyatları Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Av Yasağının Kalkmasıyla Hamsi Fiyatları Düştü

Av Yasağının Kalkmasıyla Hamsi Fiyatları Düştü

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Kayseri'de hamsi fiyatları beklenenden düşük seviyelere geriledi. Balıkçılar, hamsi ve istavritin en ekonomik balıklar olduğunu belirtti. Balığın bereketli olmasıyla birlikte fiyatların da uygun olduğu ifade edildi.

18.09.2023 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kayseri'de hamsiye ilgi yoğun

Balıkçı Ali Akçakaya:

"Hamsi ve istavrit şu anda en ekonomik balıkların başında geliyor"

KAYSERİ - Av yasağının kalkmasıyla birlikte balıklar tezgahlarda yerini alırken, Kayseri'de beklenenden düşük fiyatlarla gelen hamsilere ilgi yoğun oldu. Balıkçı Ali Akçakaya, "Hamsi ve istavrit şu anda en ekonomik balıkların başında geliyor" dedi.

15 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül itibariyle sona erdi. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Balıkların güzel fiyatlara geldiğini söyleyen balıkçı Ali Akçakaya; "Tezgahlara su ürünleri gelmeye başladı. Bu sene inşallah bereketli olacak. Fiyatlarda yavaş yavaş oturmaya başladı. Ürünler şu anda çok güzel fiyatlara geldi. Hamsi önceki yıllara bakarak biraz daha fazla olacak gibi gözüküyor. Hamside büyüklük en çok 15 santimetre olduğundan dolayı fazla büyüme söz konusu olmuyor. Zaten fazla büyümesi değil, fazla taze olması önemli. Önemli olan boyu değil tazeliği. 50 TL'den başlayan fiyatlarla balık satıyoruz. Hamsi ve istavrit şu anda en ekonomik balıkların başında geliyor. Daha sonra uskumru, kefal var. Çupra çıkıyor. Levrek aynı şekilde. Diğer balıklarda mevcut. Bunlar yetiştirme balıkları. Türkiye'de yetiştirilmesi yapılan ve dünya ülkelerine gönderilen birçok balığımız var. O konuda baya bir zenginiz. Somon, alabalık, çupra ve levrek şu anda dünya üzerinde söz sahibi olan balıklar" ifadelerini kullandı.

Balığın bereketli olmasının fiyatlara yansıdığını dile getiren Akçakaya; "Geçen yıl sattığımız fiyatın aynısına şu anda hamsi ve istavrit satıyoruz. Hatta daha ucuzuna da satıyoruz diyebiliriz. Enflasyon bu sene hamsi ve istavrite hiç uğramadı. Çünkü balıklar baya bereketli olacak gibi gözüküyor. Şu anda gördüğünüz gibi birçok deniz mahsulü tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlarda 3 aşağı 5 yukarı belli olmaya başladı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Av Yasağının Kalkmasıyla Hamsi Fiyatları Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement