Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde 39 Ülke Beyin Fırtınası Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde 39 Ülke Beyin Fırtınası Yapacak

Avrasya Ekonomi Zirvesi\'nde 39 Ülke Beyin Fırtınası Yapacak

Marmara Grubu Vakfı'nın 6 -8 Mayıs'ta 12'ncisini Düzenleyeceği Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne 2 Cumhurbaşkanı ve 6 Eski Cumhurbaşkanı Katılacak. Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver, "Konuk Cumhurbaşkanları, 'Beyin Fırtınası' Yapacak" Dedi.

26.04.2009 01:39

Marmara Grubu Vakfı’nın 6-8 Mayıs’ta 12’ncisini düzenleyeceği Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne 2 cumhurbaşkanı ve 6 eski cumhurbaşkanı katılacak. Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver, "Konuk cumhurbaşkanları, ’beyin fırtınası’ yapacak" dedi.

MARMARA Grubu Vakfı’nın düzenleyeceği 12’nci Avrasya Ekonomi Zirvesi 6-8 Mayıs’ta İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılacak. Zirvede 2 aktüel cumhurbaşkanı, 7 eski cumhurbaşkanı konuşmacı olacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in yanı sıra Türkiye’den 7 bakan, 2 konuk başbakan yardımcısı ve 12 ülkeden 17 bakan zirvenin konuğu olacak.

Uluslararası güç oluyoruz

Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Zirve’nin, Türkiye’nin küresel güç olmasını pekiştirdiğini belirterek "Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile işbirliği yaparak zirveyi gerçekleştiriyoruz. Bu zirvede İTO’nun da katkısı büyük" dedi. Bu yıl ilklere imza atacaklarını söyleyen Akkan Suver, "Bu sene çıta biraz daha yükseldi, iki cumhurbaşkanı ve 6 eski cumhurbaşkanı katılıyor" diye konuştu. Bu yılki zirvede 39 ülkeye ulaştıklarını bildiren Suver, "4 konu öne çıkacak. Birincisi Nabucco. 8 milyar Euro’luk Nabucco, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başkanlığındaki oturumda tartışılacak. Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz boru hattı da ele alınacak " dedi.

’Bilge adamlar’ın ufuk-turu

Zirvenin ikinci günü ’bilge adamlar’ olarak nitelenen 2 cumhurbaşkanı ve Süleyman Demirel’in de aralarında olduğu 6 eski cumhurbaşkanının "beyin fırtınası" gerçekleştireceğini aktaran Akkan Suver şunları kaydetti: "Sayın Demirel oturum başkanı olacak. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic ve Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu’nun yanı sıra Romanya’nın iki eski cumhurbaşkanı, Bulgaristan, Estonya, Moğolistan’ın eski cumhurbaşkanlarının katılımı ile ’Baltık’tan Balkanlara, Balkanlar’dan Orta Asya’ya’ oturumunda beyin fırtınası yapacağız. İkinci gün Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığındaki oturumda küresel kriz, küresel koordinasyon ve bölgesel işbirlikleri gündeme gelecek. Aynı akşam 2 özel oturum var: Çin, Şanghay Expo’yu tanıtacak; Kırgız bakanlar ülkelerindeki yatırım ortamını sunacak."

Duayen işadamları konuşacak

AVRASYA Ekonomi Zirvesi’nde Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Demirören Şirketler Grubu Başkanı Erdoğan Demirören gibi duayen işadamlarının yanı sıra; İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İSO Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da konuşma yapacak.

Veliefendi’de ’Avrasya Özel Koşusu’ yapılacak

AKKAN Suver, "Zirvenin ilk günü akşam, Veliefendi Hipodromu’nda bir koşu yapılacak. Avrasya Ekonomi Zirvesi Kupası adını vereceğimiz bu koşu, her yıl zirvenin ilk akşamı yapılacak" dedi. Dünyanın sayılı forumlarından Viyana Ekonomik Forumu’nun başkanı ile de anlaşma imzalayacaklarını aktaran Suver, "Taslak halinde bir konu var: Avrasya Ekonomi Zirveleri, Viyana’da yapılabilecek. Buna mukabil, Viyana Ekonomik Forumu da İstanbul’da yapılabilecek" diye konuştu. Zirve’nin son günü, Orman ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu; iklim değişikliği, küresel ısınma ve ekoloji konularında oturum açacak.

Bu oturumda iki din adamı; Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Fener Rum Patriği Bartholomeos da konuşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde 39 Ülke Beyin Fırtınası Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement