Azerbaycan'a Türk Mobil Hastanesi - Son Dakika
Ekonomi

Azerbaycan'a Türk Mobil Hastanesi

Afet durumlarında hizmet verecek iki mobil hastane, Cumhurbaşkanı Aliyev'in katıldığı törenle Azerbaycan Savunma Bakanlığına teslim edildi

27.06.2013 11:57

Bir Türk firması tarafından afet durumlarında hizmet vermek üzere üretilen iki mobil hastane, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı törenle teslim edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığına teslim edilen hastaneler, yoğun bakım, travma ve cerrahi üniteleriyle afet durumlarında hizmet verebiliyor.

Mobil hastane üreticisi firmanın yetkilisi İlker Hüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Darfur, Fildişi Sahili ve Mali'de 4 mobil hastane kurarak teslim ettiklerini söyledi.

Mobil sağlık sistemlerinde Avrupa ve ABD firmaları ile yarıştıklarını anlatan Hüner, "Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından açılan ve uluslararası firmaların katıldığı ihaleyi kazandık ve 2 mobil hastaneyi sözleşme süresi olan 10 aydan daha kısa sürede teslim ettik" dedi.

İlker Hüner, Azerbaycan iklimine ve sert doğa koşullarına uygun, 8'i yoğun bakım olmak üzere 44'er yataklı hastanelerde, özel HEPA filtrasyon sistemli 2 ameliyathane, radyoloji, ultrason, acil cerrahi üniteleri, laboratuvar, eczane, su arıtma, morg, özel üretilmiş klima ve jeneratör sistemleri bulunduğunu kaydetti.

Akyurt'tan dünyaya mobil hastane

Firmanın Genel Müdürü Ali Kemaloğlu ise Ankara'nın Akyurt ilçesindeki fabrikada üretilen hastanelerin, dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaçlara göre Ar-Ge bölümleri tarafından geliştirildiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler, insani yardım kuruluşları ile ülkelerin sağlık ve savunma bakanlıklarının mobil hastane taleplerini karşıladıklarını anlatan Kemaloğlu, "Her hastanemiz bir öncekine göre daha farklı ve üstün özelliklere sahip oluyor. Dünyada bu konuda hizmet veren önemli firmalardan biriyiz ve artık şartnamelerde bizim özelliklerimiz yer almaya başladı" şeklinde konuştu.

3 saatte kurulabilen hastane

Kemaloğlu, Türkiye'nin son 10 yılda eriştiği ekonomik büyümenin, Türk firmalarına güveni kemikleştirdiğini belirterek, rekabet için inovasyonun önemine dikkati çekti. Kemaloğlu, şunları kaydetti:

"Ürettiğimiz mobil hastaneler, hiçbir vinç ve fork lift gerektirmeden kuruluyor ve genişleme özelliklerine sahip konteyner ve otomatik basınç kontrollü şişme çadırlardan oluşuyor. 12-13 kişilik ekiple yaklaşık 3 saat gibi sürede tam teşekküllü hizmet vermeye başlayabiliyor. Daha teknolojik, fonksiyonel ve ekonomik hastaneleri en kısa sürede tasarlayarak üretme kapasitemizle önümüzdeki dönemde uzak coğrafyalara ulaşmayı bekliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Azerbaycan'a Türk Mobil Hastanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement