Babacan: "Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok" - - Son Dakika
Ekonomi

Babacan: "Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok" -

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok. Yıkılırsak içimizden yıkılırız. Bunun farkına varmamız lazım. Son 3 aydır yaşadıklarımız.

27.03.2014 20:06

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, " Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok. Yıkılırsak içimizden yıkılırız. Bunun farkına varmamız lazım. Son 3 aydır yaşadıklarımız. Burada kim hedefleniyor? Görünüşte AK Parti, hükümet, başbakanımız hedefleniyor. Ama sonuçları itibarıyla bakın aslında burada hedef alınan bu ülke, bu millet, bu vatan, bu devlet" dedi.

Ali Babacan, AK Parti'nin Polatlı mitingine katıldı. Mitingde, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de bulundu.

Babacan, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin son derece kritik bir dönemden geçtiğini ve 30 Mart'ın tarihi dönüm noktası olduğunu ifade etti. Seçimde Türkiye'nin istikrarı ile ilgili karar verileceğini belirten Babacan, AK Parti'nin Türkiye'yi büyüttüğünü söyledi.

2002 yılında Türkiye'da Hazine'nin borçlanma faiz oranının yüzde 66'ya ulaştığını, enflasyon oranının aynı tarihte yüzde 29'lara çıktığını anımsatan Babacan, bugün enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini kaydetti. Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldığını ve yurt dışında geçerliliği olduğunu anlatan Babacan, Türkiye'nin darbe dönemlerini de geride bıraktığını belirtti. Babacan, Türkiye'de baş örtüsüyle üniversiteye veya kamu kurumlarına girilemediğini artık bu sorunun geride kaldığını da dile getirdi.

- "Rahatsız etmeye devam edeceğiz"

AK Parti'nin yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzluklarla mücadele ettiğinin altını çizen Babacan, Türkiye'nin son dönemde başarılarıyla anılır hale geldiğini vurguladı. Babacan, "Türkiye'nin bu başarılarından rahatsız olanlar varsa onları rahatsız etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Babacan, Türkiye'ye asıl zarar vermek isteyenlerin içeride olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok. Yıkılırsak içimizden yıkılırız. Bunun farkına varmamız lazım. Son 3 aydır yaşadıklarımız. Burada kim hedefleniyor? Görünüşte AK Parti, hükümet, başbakanımız hedefleniyor. Ama sonuçları itibarıyla bakın aslında burada hedef alınan bu ülke, bu millet, bu vatan, bu devlet. Buna çok çok dikkat etmemiz lazım. Hep beraber istikrarımıza sahip çıkmamız lazım. Hep beraber istiklalimize sahip çıkmamız lazım. İşte bu 30 Mart onun için önemli."

Babacan, yeni düzenlemeyle bu dönemden itibaren Polatlı Belediyesi'nin hayata geçiremediği hizmetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceğini belirterek, adayları Melih Gökçek ve Yakup Çelik'e oy istedi.

AK Parti Ankara milletvekili Tülay Selamoğlu da konuşmasında, partisinin iktidarında vatandaşa sağlıktan eğitime birçok konuda önemli hizmetler götürüldüğünü belirterek, yerel seçimlerin genel seçim gibi görülmesi ve iktidara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Melih Gökçek ise Polatlı'da AK Parti adayı Yakup Çelik'in yeniden belediye başkanlığına getirilmesi halinde bu dönemde Gökpınar Barajı'nı inşa ederek ilçenin 50 yıllık su sorununu çözeceklerini söyledi.

Babacan: "Türkiye\'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok" -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Babacan: 'Türkiye'yi dışarıda yıkabilecek hiçbir güç yok' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement