Bakan'a Ayakta Check-up Yapacaklar - Son Dakika
Ekonomi

Bakan'a Ayakta Check-up Yapacaklar

Bakan\'a Ayakta Check-up Yapacaklar

Dünya Sağlık Turizmi Pastasından Daha Fazla Pay Almaya Çalışan Türk Şirketleri, Türkiye'yi 'Sağlıklı Ülke' Markası ile Dünyaya Pazarlamaya Hazırlanıyor.

12.11.2007 02:29

Dünya sağlık turizmi pastasından daha fazla pay almaya çalışan Türk şirketleri, Türkiye’yi ’sağlıklı ülke’ markası ile dünyaya pazarlamaya hazırlanıyor. THY’nin ve sağlık sektörünün sivil topluk örgütlerinin desteği ile 23-25 Kasım’da düzenlenen Travelextra Fuarı, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ayakta yapılacak check-up ile açılacak.

10 YILLIK PLAN: TravelExtra Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Avcı, sağlık turizmini Türk turizminin 25 yıl önceki haline benzeterek, "Sağlık turizmi için 10 yıllık bir plan yaptık ve her yıl sağlık ve medikal turizm için sonuna kadar, hatta Türkiye bu konuda pazar lideri olana kadar mücadele edeceğiz. Travelextra Türkiye’de sağlık turizminin kurucusu ve bu yüzden sorumluluklarımızın bilincindeyiz" dedi. Türkiye’deki sağlık kuruluşlarında doktor kalitesi ve teknolojinin üst düzeyde olduğunu belirten Avcı, "Herkes her şey hemen olsun istiyor ama Önce "Turkey Healthcare Country" (Türkiye Sağlık Ülkesi) markasını oluşturmamız gerekiyor. Bu işi kurumsallaştırmak için zamana ihtiyaç var, yazık ki Türkiye’de bir işin öncüsü olduğunuzda hiçbir şey yapamayan insanların ve bazı şeyleri kolay kazanmışların hedefi oluyorsunuz" dedi.

ARNAVUTLUK SAĞLIK BAKANI: Fuar için Arnavutluk Sağlık Bakanı ve 50 kişilik ekip İstanbul’a geliyor. Azerbaaycan’dan gelen grup ise Türkiye ile Azerbaycan arasında bir sağlık turizmi köprüsü kuracaklarını ve Sağlık konusunda Türkiye’nin Dünya’nın sayılı Ülkelerinden birisi olmasından gurur duyduklarını belirtti. Katılımcılar arasında , THY; Çam Ezca Grubu, Antik Otel, Antalya Anadolu Hastanesi, Türkiye Hastanesi, Özel NPI Noropsikiyatri, GUSİB, Samsun Valiliği, Sağlık Şehri Samsun Projesi, Dünya Göz Hastanesi, Hayat Hastaneleri Grubu, Acıbadem Sağlık Grubu, Harran Tüp Bebek Merkezi, Transmed, O2 Solunum Cihazları, İdeal Klinik, Amerikan Hastanesi, Ankara Işık Göz, Özel Çapa, Memorial, TSE Kalibrasyon Merkezi, Incenta Turizm, Vip Turizm gibi firmaların yanısıra Uniqa, Uniqa Mannheimer, Generali, Allianz, ÖB, Donau, Wr. St?tische, Merkur, Wüstenro Zürih Kosmos, Helvetiaibi gibi Avrupa’nın önde gelen ve milyonlarca üyesi olan sigortaları katılıyor.

THY DESTEĞİ: TravelExtra fuarına 100 metrekarelik standla katılacak olan THY’nin Pazarlama ve Satış Başkanı Faruk Çizmecioğlu, "Turizmin gelişmesine yönelik her fuarı destekliyoruz. TravelExtra için de doorlar, seyahat acentaları ve sigorta şirketlerini İstanbul’a getirmeyi ve turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi. THY Azerbaycan, Tiran ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden TravelExtra için sağlık alıcılarını İstanbul’a getirecek. Azerbaycan’dan 15 kişi, Arnavutluk’tan 50 kişi ve Avrupa’dan sigorta şirketleri İstanbul’da görücüye çıkan sağlık kurumları ile görüşecek. Fuarın konaklama sponsorluğunu iseAntik Otel yapacak. Turob Yönetim Kurulu Üyesi ve Antik Otel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "Başından beri sağlık turizmine Antik Otel olarak inanıyoruz. Gelecek konukları otelimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakan'a Ayakta Check-up Yapacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement