Bakan Eker, Sudan'a Gidecek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eker, Sudan'a Gidecek

Bakan Eker, Sudan\'a Gidecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 13. Dönem Türkiye Sudan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısına katılmak üzere 4 6 Kasım tarihlerinde Sudan'a gidecek

04.11.2013 15:12

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 13. Dönem Türkiye- Sudan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısına katılmak üzere 4- 6 Kasım tarihlerinde bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent Hartum'da gerçekleştirilecek KEK toplantısı tutanağının 6 Kasım 2013'te imzalanması bekleniyor.

13. Dönem KEK Toplantısı gündeminde ticaretin yanı sıra sanayi, enerji, madencilik, tarım, müteahhitlik ve eğitim gibi pekçok alanda Türkiye ile Sudan arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler yer alıyor. Ayrıca bu toplantı vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşma'nın imzalanması öngörülüyor.

Ziyaret kapsamında Bakan Eker'in, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha tarafından kabul edilmesi ve bazı ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Türkiye'nin "Afrika Ülkeleri ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi" doğrultusunda Sudan ile ticari ve ekonomik ilişkilerde önemli artış kaydedilirken, iki ülke arasında 2003 yılında 70 milyon dolar düzeyinde gerçekleşen ticaret hacmi geçen yıl sonunda 291 milyon dolara ulaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eker, Sudan'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement