Bakan Tüfenkci, Antrepolarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Tüfenkci, Antrepolarda İncelemelerde Bulundu

Bakan Tüfenkci, Antrepolarda İncelemelerde Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iki günlük Mersin programı kapsamında, üç ayrı firmaya ait antrepolarda incelemelerde bulundu.

16.01.2016 18:01

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iki günlük Mersin programı kapsamında, üç ayrı firmaya ait antrepolarda incelemelerde bulundu.

İlk olarak 117 bin metrekare alanda 200 bin ton kapasiteli antrepoyu gezen Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, firma sahibi Süleyman Taşkın'dan tesisin işleyişi hakkında bilgi aldı. Firma olarak bu tesiste 2010 yılından bu yana gümrüklü ve gümrüksüz depolarla faaliyet gösterdiklerini ve yeni projelerle kendilerini yenileyerek yıllık 1 milyar liranın üzerinde işlem hacmine kavuştuklarını söyledi.

Ardından 40 bin metrekarelik alanda bakliyat ve hububat paketleme, depolama ve gümrükleme işlemleri yapan bir antrepoda incelemelerde bulunan Bakan Tüfenkci, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş'ten de ithalat, ihracat ve diğer faaliyetler hakkında bilgi aldı. Firmanın 2005 yılından bu yana, 25 bin ton kapasiteli silo ile birlikte toplamda 40 bin ton kapasiteli depolama alanı ile faaliyet gösterdiğini, tesiste paketlenen ürünlerin ise 69 ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Memiş, 170 kişiye de istihdam sağlandığını söyledi.

Son olarak kullandığı ileri teknoloji ile gümrüklü ve gümrüksüz soğuk hava ve kuru depolarıyla her türlü ürünü dünya standartlarında depolayabilen bir tesiste incelemelerde bulunan Bakan Tüfenkci, firma sahibi Veysel Memiş'ten bilgi aldı. Veysel Memiş, gıda sanayi, kimya sanayi, inşaat yapı sanayi, tekstil sanayi, kağıt sanayi, elektronik ve otomotiv yan sanayi ve daha birçok sektöre hizmet verdiklerini belirtti. Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, antreponun kamera ve güvenlik sistemini yakından incelemesiyle program sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Tüfenkci, Antrepolarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement