Başçı ve Turan'ı İstifadan Ali Babacan Vazgeçirdi İddiası - Son Dakika
Ekonomi

Başçı ve Turan'ı İstifadan Ali Babacan Vazgeçirdi İddiası

Başçı ve Turan\'ı İstifadan Ali Babacan Vazgeçirdi İddiası

Eleştirilerin odağındaki iki ismin de istifa etmek istediği; ancak Babacan tarafından en azından "şimdilik" kaydıyla engellendiği konuşuluyor.

31.05.2014 09:11  Güncelleme: 09:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , son günlerde alışılmadık bir şey yapıyor. Ekonomik performans ile sürekli övünen Başbakan ve ekibi ekonomi bürokrasisini eleştiriyor.Eleştirilerin odağında Merkez Bankası var. Faiz indirimi yapmadığı için topa tutuluyor Erdem Başçı ve ekibi.

İBRAHİM TURAN'A YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLER

Radikal'in haberine göre; Başçı’nın bağlı olduğu Bakan ve aynı zamanda çocukluktan bugüne arkadaşı olan Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaklaşımı ise daha farklı. AK Parti kulisleri ve sosyal medyada daha ağır eleştiriye uğrayan diğer kurum ise İMKB . Bir zamanlar Babacan’ın alternatifi olarak görülen İbrahim Turan, parti içinde "ihanet"le suçlanacak kadar ağır dille eleştiriliyor.

İSTİFALARI BABACAN ÖNLEDİ İDDİASI

Turan’a Başbakan Erdoğan’ın da kızgın olduğu iddialar arasında Erdem Başçı ve İbrahim Turan’ın bu yaylım ateş karşısında istifanın eşiğine geldikleri söyleniyor. Her iki ismin de istifa etmek istediği ancak Ali Babacan tarafından en azından “şimdilik” kaydıyla engellendiği konuşulmaya başlandı.

"YOLSUZLUKLARIN ÜZERİ ÖRTÜLMEMELİ"

Babacan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "Yolsuzluklarla mücadelede sıfır tolerans son derece önemli bir yaklaşımdır. Hiçbir yolsuzluğun üzeri örtülmemelidir ve varsa bir iddia bunun üzerine sonuna kadar gidilmeli, adil yargılama süreci ile de bu iddiaların ne kadar doğdu olup olmadığının ortaya çıkarılması da bu işin tabiatında vardır. Böylece, Türkiye’nin itibarı ve kredibilitesi daha iyi noktalara gelecektir." açıklamayla adından söz ettirmişti.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Başçı ve Turan'ı İstifadan Ali Babacan Vazgeçirdi İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ERZİNCANLI: ÜLKE SİYASETINDE SÜREKLI OLMASI GEREKEN ENDER INSANLARDAN BIR CHP LI OLARAK SAYGI DUYMAMAK ELDE DEGIL...... 11 0 Yanıtla

Advertisement