"Bayrama Kadar Ek Ödeme Yapılmalı - Son Dakika
Ekonomi

"Bayrama Kadar Ek Ödeme Yapılmalı

"Bayrama Kadar Ek Ödeme Yapılmalı

BASK Genel Başkanı Resul Akay, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde Çalışan 200 Bin Sözleşmeli Personele Bayram Tatiline Kadar Ek Ödeme Yapılması Gerektiğini Kaydetti.

21.09.2008 10:37

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan 200 bin sözleşmeli personele bayram tatiline kadar ek ödeme yapılmasını istedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ek ödemelerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Akay mektupta, ek ödemesi bulunmayan memurlara ek ödeme verilmesine dair uygulamanın 15 Ağustos'ta yürürlüğe girdiğini anımsatarak; şöyle devam etti:

"Söz konusu ek ödemeler Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele 15 Eylül itibariyle ödendiği halde Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan sözleşmeli personele ödeme yapılmamıştır. TCDD gibi kimi kuruluşlar bahse konu ödemeleri 15 Eylül'de avans mahiyetinde ödemekle birlikte pek çok KİT kuruluşu da Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararına göre ödeme yapacaklarını açıklamışlardır. Haricen edindiğimiz bilgiye göre sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili karar metni henüz YPK'ya sunulamamıştır."

Sayıları 200 bine ulaşan KİT'lerde çalışan personelin mağdur olacağının altını çizen Akay, "Bayram tatili başlayıncaya kadar YPK'da bu yönde bir kararın istihsali mümkün olamadığı takdirde, KİT'lerde çalışan personelin ek ödemelerinin bir defaya mahsus avans mahiyetinde ödenmesi istiyoruz" dedi.(ANKA)

(HLY/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 'Bayrama Kadar Ek Ödeme Yapılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement