Bir Şirkete Daha 'Zana' Darbesi - Son Dakika
Ekonomi

Bir Şirkete Daha 'Zana' Darbesi

Bir Şirkete Daha \'Zana\' Darbesi

Lc Waikiki'nin Ardından Büyük Bir Market Zinciri Daha 'Leyla Zana Ortak' Dedikodularından Büyük Zarara Uğradı.

08.11.2007 13:31

LC Waikiki'nin ardından büyük bir market zinciri daha 'Leyla Zana ortak' dedikodularından büyük zarara uğradı.

Referans Gazetesi'nde Sevgi Sayar imzalı habere göre, Bandırmalı Gross Market de dedikodu mağduru oldu. Hakkında çıkarılan "Leyla Zana Gross Market'e ortak" dedikodularından dolayı şirketin satışları yüzde 40 azaldı.

Geçen hafta Leyla Zana'nın Türk markası LC Waikiki'ye ortak olduğu yönünde çıkarılan söylentiler, perakende sektörüne de sıçradı. Daha önce Bursa'nın yerel market zinciri Şaypa'nın Leyla Zana tarafından satın alındığına yönelik çıkarılan dedikodulardan sonra bu defa da Bandırma kökenli yerel zincir Gross Market aynı dedikoduların kurbanı oldu. 21 Ekim'de çıkarılan bu söylentilerden sonra marketin satışları yüzde 40 oranında azaldı. Firma, bu iddiaları yalanlamak için bir yandan yasal yollara başvururken bir yandan da şirketin ortaklık yapısını bastırdığı broşürlerle müşterilerine anlatıyor.

Güney Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren Gross Market, 1997 yılında Migros'ta yöneticilik yapan Basri Kökçü ve Metro Group'ta yöneticilik yapan Zeki Ersin tarafından kuruldu. Bugün 10 mağazası ile Güney Marmara Bölgesi'nde yüzde 40'lık pazar payına sahip olan Gross Market'i, 3 ay önce İstanbul'daki yerel market zinciri Happy Center satın almıştı.

İstanbul'da Altun Gıda'nın sahibi olduğu Happy Center'larla birleşmeden sonra toplam mağaza sayısı da 30'a yükseldi. Gross Market'in Güney Marmara Bölgesi'nde Bandırma, Karacabey, Balıkesir ve Gönen'de marketleri bulunuyor.

Rekabetten kaynaklandı

Söylentilerin ticari rakipleri tarafından çıkarıldığını düşündüklerini belirten Gross Market Genel Müdürü Zeki Ersin, büyük bir zarara uğradıklarını söylüyor. Ersin, "Bu söylentiler sonrasında alışveriş oranı yüzde 40 oranında düştü. Ama yaptığımız girişimlerle bunu düzelttik. Bulunduğumuz Güney Marmara Bölgesi'nde en güçlü oyunculardan biriyiz. Biz hadiseye tamamen ticari rakiplerden kaynaklanan bir mesele olarak bakıyoruz. Bu pazara 10 yıllık süre içinde birçok ulusal marka girdi. Ulusal ve lokaller de dahil olmak üzere pazar payımızı kimseye kaptırmadık. Bu şekilde bizi engellemek isteyebilirler. Ama buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

1 Ağustos tarihinde İstanbul'da Happy Center'larla evlilik yaptıklarını belirten Ersin, bu birleşme sonrasında daha da güçlendiklerini söylüyor ve ekliyor: "Bu işten güçlü çıktığımızı görenler ve bizimle normal rekabet edemeyenler başka yollarla bizi engellemeye çalışıyor."

Ersin, kendileri hakkında iddialarda bulunan internet siteleri ve bu iftiralara sebebiyet verecek olan yerler hakkında gerekli tahkikatları yaptırdıklarını ve sitelere verilen haberlerin nasıl yayıldığını araştırdıklarını söyledi.

10 bin bayrak dağıttı

İddiaları yalanlamak için şirketin ortaklık yapısını gösteren broşürlerin yanı sıra müşterilere 10 bine yakın Türk bayrağı da dağıttıklarını belirten Ersin, şunları söyledi: "Bunun yanında bir cumhuriyet konseri yaptık. Müşterilerimizle birlikte teröre karşı miting yaptık. Şirketin ticari yapısını anlatan 100 bin civarında broşür dağıttık. İldeki mülki amirleri ve basın kuruluşlarını ziyaret ettik. Yine indirim kampanyaları yaptık. Bu kampanyalar neticesinde hafta sonu eski rakamlarımıza oturmaya başladık."

Bundan sonra ağırlık Güney Marmara Bölgesi olmak üzere büyümeye devam edeceklerini belirten Ersin, " Çanakkale'de de yeni mağazalar açacağız. Şimdilik Happy markası ile Gross'u ayrı tutuyoruz. Ama önümüzdeki yıl logoda da bir ortaklığa gidebiliriz" dedi.

Şaypa'nın da başına gelmişti

Bandırma'da faaliyet gösteren Gross Market'in başına gelen bu iftira olayı daha önce Bursa'daki yerel market zinciri Şaypa'nın da başına gelmişti. Bölgenin güçlü yerel zincirlerinden biri olan Şaypa hakkında da "Leyla Zana'nın Şaypa ile ortaklığı var" söylentisi çıkarılmış, bunun üzerine bazı gruplar teröre karşı yapılan yürüyüşlerde Şaypa mağazalarına saldırmıştı

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bir Şirkete Daha 'Zana' Darbesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement