Borçelik'ten Her Bobin İçin Bir Ağaç - Son Dakika
Ekonomi

Borçelik'ten Her Bobin İçin Bir Ağaç

Borçelik\'ten Her Bobin İçin Bir Ağaç

Bursa'da faaliyet gösteren Borçelik Çelik Sanayi Ticaret A. Ş. , gelecek yıl, 1 milyon 500 bin tonluk üretimle tam kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.

13.08.2011 12:10

Bursa'da faaliyet gösteren Borçelik Çelik Sanayi Ticaret A. Ş. , gelecek yıl, 1 milyon 500 bin tonluk üretimle tam kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. Sosyal sorumluluk projesine de önem veren firma, 2011-2015 yılları arasında hazırladığı stratejik planı da hayata geçiriyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı anlaşma ile firma, faaliyet gösterdiği Gemlik İlçesi'nde 160 hektarlık alana 500 bin ağaç dikecek.

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde 1990 yılında 200 milyon dolar yatırım kararı ile Türkiye'nin ilk özel ve en büyük ikinci yassı çelik üreticisi olarak kurulan Borçelik Çelik Sanayi Ticaret A. Ş. , 1994 yılından bu yana 'soğuk haddelenmiş rulo sac' üretimini sürdürüyor. Üretimine 240 bin metrekare alan üzerinde devam eden firma, Türkiye'nin iki önemli sanayi ve ticaret merkezi İstanbul ve Bursa'ya yakınlığı ve liman avantajı ile dikkat çekiyor.

Kuruldukları günden bu yana her türlü kalite, iş güvenliği ve çevre güvenliği ile ilgili bütün sertifikasyonları yaptıkları için sektörde öncü bir kuruluş konumunda bulunduklarını dile getiren firmanın genel müdürü Erkan Kafadar, sosyal projelere de ağırlık verdiklerini söyledi. Bu kapsamda çevreye bırakılan atıkların temizlenmesi ve tekrar kullanılabilir hale gelmesi için bugüne kadar 10 milyon dolardan fazla kaynak harcadıklarını ifade eden Kafadar, doğanın korunmasına yönelik sürekli projeler geliştirdiklerini de kaydetti.

2011-2015 yılları için stratejik plan hazırladıklarını anlatan Erkan Kafadar, "Bu stratejik plan içerisinde çevresel koşulları da dikkate aldık. Buna yönelik müşterilerimizin de işin içinde olduğu bir proje yapalım istedik. Birçok görüşmeden sonra müşterilerimize sevk ettiğimiz her bir bobin için bir ağaç dikme kararı aldık. Gemlik'te Şahinyurdu bölgesinde Bursa Orman Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde bize 160 hektarlık bir alan tahsis ettiler. Bütün dikim ve bakım çalışmalarını bizim finansman desteğimiz ile onlar yerine getiriyorlar. 2011 - 2015 döneminde 500 bin ağaç dikilecek ve bu 500 bin ağacın da bakımı sürekli olarak yapılacak" dedi. - Bursa/ Gemlik

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Borçelik'ten Her Bobin İçin Bir Ağaç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement