Burhaniye'de Zeytin Sıkma Tesisi Açılışı - Son Dakika
Ekonomi

Burhaniye'de Zeytin Sıkma Tesisi Açılışı

Burhaniye\'de Zeytin Sıkma Tesisi Açılışı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Çetin: "Biz diyoruz ki, tüccar vereceğini versin biz Tariş olarak onun üzerinde fiyat veririz. Ortaklarımız bize güvenmeye d...

25.11.2013 17:21

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinde fiyat açıklamamalarına ilişkin, "Biz diyoruz ki, tüccar vereceğini versin biz Tariş olarak onun üzerinde fiyat veririz. Ortaklarımız bize güvenmeye devam etsin" dedi.

Çetin, Tariş'e bağlı 76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin Pelitköy Zeytin Sıkma Tesisleri'nin açılış töreninde, zeytinyağı birliğinin Tariş'in ayakta kalan en güçlü unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

Üreticinin organize, örgütlü güçlerinin Anadolu'nun bazı yerlerinde kaybolduğunu belirten Çetin, "Bu kurumları ayakta tutmanın gerektiğini düşünüyorum. Tariş'in kullandığı para üreticinin parasıdır. Devletten bir kuruş destek yoktur" dedi.

Tariş'in neden fiyat açıklamadığını konusuna değinen Çetin, "Zeytinyağına 6,5-7 lira fiyat versem bu rakam orada kalır. Rakam çakılır kalır. O bakımdan biz diyoruz ki, tüccar vereceğini versin biz Tariş olarak onun üzerinde fiyat veririz. Ortaklarımız bize güvenmeye devam etsin. Onların boynunu hiçbir zaman büktürmeyeceğiz başkasına karşı" ifadesini kullandı.

76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova da ikinci fabrikayı açmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Pelitköy zeytinyağı fabrikası çok önemli. Ciddi bir yatırım yaptık. Burhaniye'deki Tariş ortaklarına, zeytin üreticilerine, memleketimize yeni satın aldığımız fabrikanın hayırlı ve  uğurlu olmasını diliyorum. Bu fabrikanın günlük zeytin işleme kapasitesi 120 ton. Yani bir günde bin 200 çuval zeytin işleme şansına sahibiz. Fabrika, 1,9 milyon liraya mal oldu."

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesini, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Cahit Çetin ve Fikret Akova kesti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Burhaniye'de Zeytin Sıkma Tesisi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement