CHP'li isimden asgari ücret çıkışı! Konuşulanların hayli üstünde bir rakam verdi - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li isimden asgari ücret çıkışı! Konuşulanların hayli üstünde bir rakam verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, asgari ücretin 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini belirtti. Şu anda asgari ücret için konuşulan rakam 7 bin ile 8 bin lira arasında.

25.11.2022 11:06  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2023 yılında uygulanacak asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Asgari ücretle ilgili sendikalar ve çeşitli STK'lardan öneri gelmeye devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de konuyla ilgili görüşünü ortaya koydu.

Partisinin Ordu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Torun, 2023 yılı asgari ücretle ilgili soru üzerine, her asgari ücret arttığında vatandaşın satın alma gücünün aynı paralelde düştüğünü, vatandaşların da bu durumun farkında olduğunu söyledi.

"10 BİN TL'NİN ÜZERİNDE OLMALI"

Ekonomiye yönelik eleştirilerde bulunan Torun, şunları kaydetti: "Siz ekonomiyi düzgün bir rotaya koymadıkça enflasyonu düşürmediğiniz sürece, ekonomiyi gerçek ayarlarına getirmediğiniz sürece asgari ücreti ne kadar artırırsanız artırın bu çabalar boş. Ama biz 'Yeni asgari ücret 10 bin liranın üzerinde olmalı' diyoruz. Ama bu da çözüm değil. Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü. Bu gidişatın düzeltilmesi lazım."

CHP\'li isimden asgari ücret çıkışı! Konuşulanların hayli üstünde bir rakam verdi

Son Dakika Ekonomi CHP'li isimden asgari ücret çıkışı! Konuşulanların hayli üstünde bir rakam verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ferhat Aykır: Üretim üretim üretim başka yolu yok yok yok 38 1 Yanıtla

Advertisement