Çin'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64'ü Temiz Enerjiden Sağlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Çin'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64'ü Temiz Enerjiden Sağlanıyor

Çin\'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64\'ü Temiz Enerjiden Sağlanıyor

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaleti, Haziran ayı sonu itibarıyla ilk kez 100 milyon kilovatın üzerinde toplam kurulu elektrik üretim kapasitesine ulaştı. Hubei'de üretilen elektriğin yüzde 64,4'ü ise temiz enerjiden sağlandı. Hubei eyaleti, Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin üretimi de dahil olmak üzere toplam 37,84 milyon kilovat kurulu hidroelektrik kapasitesine sahip. Rüzgar ve güneş enerjisi elektrik üretimi yaklaşık 27 milyon kilovatı, geleneksel termal enerji ise yaklaşık 36 milyon kilovatı karşılıyor. Hubei'nin rekor kurulu elektrik üretim kapasitesi, yeni enerji sektörünün hızla geliştiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

11.07.2023 18:03
Çin'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64'ü Temiz Enerjiden Sağlanıyor
Çin'in Hubei eyaletinin merkezindeki Yichang şehrinde bulunan Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin havadan çekilmiş fotoğrafı, 9 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Wang Gang/Xinhua)

WUHAN, 11 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaleti, Haziran ayı sonu itibarıyla ilk kez 100 milyon kilovatın üzerinde toplam kurulu elektrik üretim kapasitesine ulaştı. Hubei'de üretilen elektriğin yüzde 64,4'ü ise temiz enerjiden sağlandı.

Hubei eyaleti şu anda Yangtze Nehri üzerindeki ünlü Üç Boğaz Hidroelektrik Santrali'nin üretimi de dahil olmak üzere toplam 37,84 milyon kilovat kurulu hidroelektrik kapasitesine sahip. Bu rakam, toplam elektrik üretim kapasitesinin üçte birinden fazlasına karşılık geliyor. Çin Devlet Şebekesi Hubei Elektrik Enerjisi Limited Şirketi'ne göre, rüzgar ve güneş enerjisi elektrik üretiminin yaklaşık 27 milyon kilovatına karşılık gelirken geleneksel termal enerjiyle ise yaklaşık 36 milyon kilovat elektrik üretiliyor.

Şirketin elektrik dağıtım kontrol merkezinden Zhang Hao'ya göre, Hubei'nin rekor kurulu elektrik üretim kapasitesi, yeni enerji sektörünün hızla geliştiğinin bir göstergesi.

Sadece 28 Haziran'da eyalette fotovoltaik ve rüzgar enerjisinden elde edilen enerji ve elektrik üretimi yeni rekorlar kırdı. Zhang, fotovoltaik ve rüzgar enerjisi kaynaklarından elde edilen çıkış gücünün, o gün eyalet genelindeki toplam elektrik yükünün yüzde 40'ından fazlasını karşıladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin'in Hubei Eyaletinde Elektriğin Yüzde 64'ü Temiz Enerjiden Sağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement