Çin-Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotaları birleşti - Son Dakika
Ekonomi

Çin-Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotaları birleşti

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu, Çin-Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotalarını birbirine bağlayan yeni bir intermodal tren hizmeti başlattı. İlk sefer, Tayland'ın Rayong kentinden yola çıkan ve Çin-Laos Demiryolu üzerinden Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'ya ulaşan, otomobil parçaları taşıyan bir tren tarafından gerçekleştirildi. Nakliye, Chengdu'dan hareket eden ve 17 Temmuz'da nihai varış noktası olan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ulaşması beklenen bir Çin-Avrupa yük treni ile devam etti. Yeni ekspres demiryolu hizmeti, Güneydoğu Asya'dan Avrupa'ya doğrudan mal taşımacılığını kolaylaştırmaya yardımcı olurken, taşıma süresini geleneksel deniz yollarının yarısından daha kısa bir süre olan 15 güne indirdi. Çin-Laos Demiryolu, Çin'in Kunming kentini Laos'un başkenti Viyentiyan'a bağlayan Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önemli bir projesidir.

09.07.2023 12:24  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu, Cuma günü Çin- Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotalarını birbirine bağlayan yeni bir intermodal tren hizmeti başlattı.

İlk sefer, Tayland'ın Rayong kentinden yola çıkan ve Çin-Laos Demiryolu üzerinden Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'ya ulaşan, otomobil parçaları taşıyan bir tren tarafından gerçekleştirildi.

Nakliye, Cuma günü Chengdu'dan hareket eden ve 17 Temmuz'da nihai varış noktası olan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ulaşması beklenen bir Çin-Avrupa yük treni ile devam etti.

Hizmetin operatörlerinden Chengdu Uluslararası Demiryolu Hizmeti tarafından yapılan açıklamada, yeni ekspres demiryolu hizmetinin Güneydoğu Asya'dan Avrupa'ya doğrudan mal taşımacılığını kolaylaştırmaya yardımcı olduğu ve taşıma süresini geleneksel deniz yollarının yarısından daha kısa bir süre olan 15 güne indirdiği belirtildi.

Yüksek kaliteli Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önemli bir projesi olan Çin-Laos Demiryolu, Çin'in Kunming kentini Laos'un başkenti Viyentiyan'a bağlıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Chengdu'dan bildiriyor. (XHTV)

Çin-Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotaları birleşti
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin-Laos Demiryolu ile Çin-Avrupa yük treni rotaları birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement