Çinli Otomotiv Heyeti, Bursa'da - Son Dakika
Ekonomi

Çinli Otomotiv Heyeti, Bursa'da

Çin'in en büyük ticari araç üreticilerinden Sinotruk'un yetkililerinden oluşan heyet, yatırım ve ticaret olanaklarının araştırılması için Bursa'ya geldi Ekonomi Bakanlığı'nın davetiyle Türkiye'de bulunan heyet, OİB ve TAYSAD yöneticileriyle görüştü.

19.03.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in en büyük ticari araç üreticilerinden Sinotruk'un yetkililerinden oluşan heyet, yatırım ve ticaret olanaklarının araştırılması için Bursa'ya geldi. Ekonomi Bakanlığı'nın davetiyle Türkiye'de bulunan heyet, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yöneticileriyle görüştü.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinotruk'un Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liu Qing, TAYSAD ve OİB yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin ardından Türkiye'de üretim ve ticaret olanaklarını görebilmek için temaslara başladıklarını bildirdi.

Liu Qing, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek istediklerini ifade ederek, "Türkiye'de iş geliştirebilmek için partner arıyoruz. Türkiye gelişen bir ülke ve üzerinde değerlendirme yaptığımız hedef pazarlarımız arasında" dedi.

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı da Türkiye'nin üretim gücüne ve pazar büyüklüğüne dikkati çekerek, yatırımın gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

Baybalı, "Ülkemizin hedefleri çerçevesinde bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Türkiye, hafif ticari araç üretiminde Avrupa'nın bir numarası. Eğer Sinotruk'u kaçırmazsak bu alandaki durumumuzu daha da sağlamlaştıracağız. Sinotruk, alanında önemli bir firma ve Türkiye'yi işbirliği için seçmek istemelerini fırsata çevirmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

OİB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tetik de Bursa'nın önemli bir sanayi kenti olduğunu ve otomotiv üretimi için her türlü altyapı ve imkanın bulunduğunu vurguladı.

Tetik, Türk otomotiv sanayi ve yan sanayisinin Avrupa ile tam entegre bir yapıda çalıştığını, bununla gurur duyduğunu ifade ederek, "Özellikle ana ve yan sanayimiz Avrupa ile tam entegre bir yapıda çalışıyor. Sinotruk olarak burada yatırım yapmanız halinde bu imkanlardan yararlanma fırsatı doğacaktır. Buradan Avrupa kapısını açmanız daha kolay olacaktır" dedi.

Daha sonra Bursa'da önde gelen üretici firmalarla bir araya gelen konuk heyet, OİB tarafından yatırıma davet edildi.

Hafif ve ağır ticari kamyonlar, askeri araçlar ve otobüs üreten Sinotruk, MAN lisansı ile Çin'de üretim yapıyor. 2012 yılında 200 bin, 2013 yılında ise 160 bin adet araç satışı yapan firma, bunun yüzde 10'unu 90 ülkeye ihraç etti. 400 bin araç üretim kapasitesi bulunan Sinotruk, Türkiye'de özellikle ticari araç üreten markalarla işbirliği imkanlarını değerlendirdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çinli Otomotiv Heyeti, Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement