"Club Loan" Anlaşması - Son Dakika
Ekonomi

"Club Loan" Anlaşması

"Club Loan" Anlaşması

Doğuş Holding, 9 bankanın katılımıyla 3 yıl vadeli 160 milyon Dolar ve 75 milyon Euro tutarında "Club Loan" anlaşmasına imza attı.

04.09.2012 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk: "Özellikle uluslararası piyasalarda bankaların birbirlerine kredi vermekte çekimser oldukları ve fonlama tarafında çok dikkatli davrandıkları bir dönemden geçiyoruz. Bu durum, Doğuş Grubu olarak, uluslararası saygınlığı olan 9 prestijli bankanın katılımıyla sağlamış olduğumuz kredinin anlam ve önemini daha da artırıyor.

Böylesi bir küresel konjonktürde, ciddi bir tutarda ve son derece seçkin bankaların geniş katılımı ile gerçekleştirilen başarılı kredi işlemi, Doğuş Grubu'nun gücü ve saygınlığı ile ülkemiz ekonomisine olan güveni ortaya koymaktadır".

Doğuş Holding, genel yatırım ihtiyaçları ve Grup şirketlerinin ticari finansman faaliyetleri için 3 yıl vadeli 160 milyon Dolar ve 75 milyon Euro tutarında sendikasyon kredisi aldı. Temin edilen kredi, Grubun kuvvetli uluslararası finansal ilişkilerini ve itibarını ortaya koyarken uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye'ye ve Doğuş Grubu'na yönelik güvenlerinin de bir göstergesi oldu.

Club Loan'a, Bank of America Merrill Lynch, Citibank, Barclays, Bank Audi, Deutsche Bank ve HSBC yetkilendirilmiş lider düzenleyici (Mandated Lead Arranger) olarak katılırken JP Morgan, Goldman Sachs ve National Bank of Greece lider düzenleyici (Lead Arranger) olarak yer aldı.

4 Eylül 2012 Salı günü Salt Galata'da gerçekleştirilen imza törenine, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan ve Club Loan'da yer alan bankaların üst düzey yöneticileri katıldı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, küresel ve Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz dönemdeki performansını değerlendirdiği konuşmasında; "Özellikle uluslararası piyasalarda bankaların birbirlerine kredi vermekte çekimser oldukları ve fonlama tarafında çok dikkatli davrandıkları bir dönemden geçiyoruz. Bu durum, Doğuş Grubu olarak, uluslararası saygınlığı olan 9 prestijli bankanın katılımıyla sağlamış olduğumuz kredinin anlam ve önemini daha da arttırıyor. Böylesi bir küresel konjonktürde, ciddi bir tutarda ve son derece seçkin bankaların geniş katılımı ile gerçekleştirilen başarılı kredi işlemi, Doğuş Grubu'nun gücü ve saygınlığı ile ülkemiz ekonomisine olan güveni ortaya koymaktadır." ifadesine yer verdi.

Türkiye'nin, ekonomik istikrarın tesisi ve sürekliliği kapsamında reformist politikalarını sürdürdüğünü ve bütçe performansı ile en başarılı ülke ekonomilerinden biri olarak uluslararası finans dünyası tarafından da ilgi ve takdirle izlendiğini kaydeden Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan ise şöyle konuştu: "Doğuş Grubu olarak; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin geleceğine güvenmeye devam ederek kaynaklarımızı ülke ekonomisine katkı yapacak, değer yaratan yatırımlara dönüştürme kararlılığı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz dönemde yaşanan tüm olumsuz ekonomik koşullara rağmen kesintisiz büyüme yakalayan Grubumuz, önümüzdeki dönemde de gelişimini artan bir hızla devam ettirecektir. Bugün, bu kredinin gerçekleşmesini, büyük bir özveri ve inançla çalışan kalabalık bir ekip sağladı. Onların değerli katkıları sayesinde, birazdan imzalarını atacağımız bu başarılı işlemi gerçekleştirmenin gururunu, hep birlikte yaşıyoruz".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 'Club Loan' Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement