Colao: 4G'ye Geçmeye Hazırız - Son Dakika
Ekonomi

Colao: 4G'ye Geçmeye Hazırız

Colao: 4G\'ye Geçmeye Hazırız

Vodafone Grubu Üst Yöneticisi Vittorio Colao, Türkiye'nin 4G'ye hazır olduğuna işaret etti.

25.02.2013 15:49  Güncelleme: 08:53

Eda Topcu - Vodafone Grubu Üst Yöneticisi

(CEO) Vittorio Colao, Türkiye'nin 4G'ye hazır olduğuna işaret ederek, "4G'de Türkiye'de test yapmaya ihtiyacımız yok. Zaten hali hazırda Almanya dahil 6 pazarda 4G'yi sunuyoruz. Türkiye'de şu anda altyapımız en son teknolojiye sahip. Lisans verilmeye başlandığında biz 4G'ye geçmeye hazırız" dedi.

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "Mobil Dünya Kongresi 2013" kapsamında, gazetecilerle bir araya gelen Colao, Türkiye'nin mevcut altyapısının 4G'ye hazır olduğunu söyledi.

İspanya'nın 2014 yılında 4G'ye geçeceğini söyleyen Vodafone Grubu CEO'su Colao, halihazırda İtalya, Yunanistan, Portekiz, Romanya, Almanya ve Güney Afrika'da Long Term Evolution (LTE) hizmeti verdiklerini söyledi. Colao, Türkiye'nin şu an kullandığı 3G altyapısının çok iyi olduğunu, ancak yeni teknolojilere de açık olduğunu dile getirerek, "Türkiye bizim için çok önemli ve güzel bir pazar. Vodafone altyapısı olarak en iyi konumdaki ülkelerden biri" ifadelerini kullandı.

-"Vodafone Çiftçi Kulübü'nü Türkiye'den Afrika'ya ihraç ediyoruz"

Vodafone Çiftçi Kulübü hakkında da değerlendirmeler yapan Colao, projenin dünyada bir örnek olduğunu söyledi. Bu projeyi ve etkilerini her yerde konuştuklarına değinen Colao, "Gerçekten de Türkiye'deki ekibimiz basit bir fikrin üzerine çok başarılı bir iş modeli yarattılar. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği destek de gerçekten çok değerli. Projeyi şimdi Afrika-ya ihraç ediyoruz ve Afrika'daki birçok hükümete örnek gösteriyoruz, çok etkilendiler. Daha fazla 'm ticaret' hizmet ve içerikleri ekleyerek bu modeli geliştirmeyi ve en önemli segmentlerden bir tanesi haline getirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Ali Bayaslan - BARCELONA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Colao: 4G'ye Geçmeye Hazırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement