Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Faiz 8.5'e indirildi, enflasyon da inecek - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Faiz 8.5'e indirildi, enflasyon da inecek

2. tur seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Enflasyonun yol açtığı sıkıntıları gidermek refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Faiz 8.5'e indirildi. Enflasyon da inecek. Üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Üretim gücümüzün sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz" diye konuştu.

29.05.2023 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Oyların yüzde 52.16'sını alan Erdoğan, seçim zaferi sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu.

"YAPARSAK YİNE BİZ YAPARIZ"

Konuşmasında vatandaşın kanayan yarası ekonomi üzerine de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Enflasyonun yol açtığı sıkıntıları gidermek refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Biz bu işi yaşadık ve yaptık. Ama bunların böyle bir derdi yok. Yaparsak yine biz yaparız. Faiz 8.5'e indirildi. Enflasyon da inecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Faiz 8.5'a indirildi, enflasyon da inecek

"BUNLAR İNGİLTERE'YE GİDİP 3 MİLYAR DOLAR GETİRECEKMİŞ"

Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF kapısında nöbet tutarlar. Bizler Davos'ta kopuşumuzu nasıl başlatmıştık? O zaman Babacan yanımdaydı. Davos'ta IMF başkanıyla görüşüyoruz. O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. Başkanına dedim sen taksitlerini alıyorsun ve Türkiye'nin siyasi kaderine müdahale edemezsin. Türkiye'nin başbakanı benim. IMF ile ilişkimiz bitti. Ama CHP IMF'den borç almalısınız diyordu. O sizin işiniz bizim değil. Bunlar İngiltere'ye gidip 3 milyar dolar getirecekmiş.

"ÜRETİM EKONOMİSİ TASARLIYORUZ"

Onlar sana delikli kuruş bile vermezler. Tefeciden para isteyenin akıbeti sandıklarda ortaya çıktı. Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Güven ve istikrar. Bu iki kavram çok önemli. Hep arkadaşlarımla bunu konuştum. Bununla yola devam edeceğiz. Güçlü ekonomiyi bunun üzerine kuracağız. Üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Üretim gücümüzün sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan ekonomi mesajı: Faiz 8.5\'e indirildi, enflasyon da inecek

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Faiz 8.5'e indirildi, enflasyon da inecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Lavin Erceylan: Bugünden not aldım bakalım tek haneli enflasyonu görecekmiyiz istikrarlı şekilde yoksulluk artıyor onu göreceğimi biliyorum sadece.istersen %90 al. 38 13 Yanıtla
  • Doğan Kaya: Tabiki de milletimiz seçti Saygı duyacağız ama unutmayın Suriyeliller damga vurdu bu seçime bundan sonrada artık her seçimin kaderini Suriyeliler belirleyecek herkese geçmiş olsun 700 bin Suriyeli benim memleketimde, Ülkemde oy kullanıyorsa 5 sene sonra 1,5 2 milyon oy kullanacaklar herşeyin hayırlısı Cumhurbaşkanı enflasyon artı ve Mültecilerle uğraşması gereken ilk iş Allah önce Devletimizin sonra Devleti yönetenlerin yardımcısı olsun 17 2 Yanıtla
  • emre kula: Siz ilk önce hangi faiz düşürdüğünüzü açıklayın politika faiz düşürdünüz bu faiz indirim bir tek bankalara yarar yüksek orandan faiz veriyorlar ihtiyaç kredisi çoğu banka Max 70 bin TL veriyor yakında oda 50 bin TL düşer alım gücü gün geçtikçe eriyor bu izlenen ekonomi modeli acilen değişmesi lazım 10 1 Yanıtla
  • mustafa kemal ünal: enflasyon inecek masalını 3 senedir dinliyoruz zaten 3 0 Yanıtla
  • haydar topçu: Emekli maaşları nı 20 bin yap 0 0 Yanıtla

Advertisement