Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Dentway Suadiye Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Dentway Suadiye Açıldı

Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Dentway Suadiye Açıldı

Türkiye'nin ağız ve diş sağlığı alanında yeni markası Dentway Diş Kliniklerinin üçüncüsü, Bağdat Caddesi'nde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve işadamı Tuncay Özilhan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

22.09.2013 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ağız ve diş sağlığı alanında yeni markası Dentway Diş Kliniklerinin üçüncüsü, Bağdat Caddesi'nde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve işadamı Tuncay Özilhan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Dentway; Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Alper Çıldır yönetiminde; erişkin ağız ve diş sağlığı, implant, çocuk ağız ve diş sağlığı, ortodonti, diş eti hastalıkları, ağız ve çene cerrahisi ile endodonti alanında uzman 22 kişilik hekim kadrosu, modern tedavi yöntemleri ve uluslararası estetik diş hekimliği uygulamaları ile erişkin ve çocuk diş sağlığı alanında tüm branşlarda hizmete başladı.

Açılışta konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Alper Çıldır, İnsanların küçük diş rahatsızlıklarında diş sağlığını ihmal ettiğini vurgulayarak, "Artık insanlar diş hekimlerine basit bir diş çürüğü ya da bir diş temizliği için uğramıyorlar. Bunların dışında gülüşünden ve dişinin renginden memnun olmayan ya da diş etinin görüntüsünden rahatsız olan kişiler, bize artık gülüşünü düzeltmek için ya da gülüşü öğrenmek için başvuruyor diyebiliriz. Doğru gülmek için yapılan dişlerin yada yapılması planlanan protezlerin, kaplamaların ağza uygunluğu çok çok kıymetli. Çünkü estetik çok göreceli bir kavram. Bazen bize insanlar ellerinde fotoğraflarla gelirler. Dişlerim, Cameron Diaz'ın dişleri ya da Julia Roberts'in dişleri gibi olsun diye. Ancak o dişleri o ağza koyduğumuzda maalesef o sanatçı gibi gülemediğinden çok büyük kıymeti olmuyor bu sebeple sonuçtan pek memnun olamıyoruz. Bu yüzden biz; kişinin yaşına, cinsiyetine, mesleğine göre bunu tasarlıyoruz ve en önemlisi doğru gülmeyi öğretiyoruz" ifadelerini kullandı.

Estetik diş hekimliğinde, günümüzde çok sayıda yapılan implant uygulamalarının da artık çok farklı bir boyut kazandığını dile getiren Dt. Alper Çıldır, "Bundan yaklaşık yirmi sene önce bir tane implant yapmak için çok uğraşırdık, riske girerdik. Tedaviler çok uzun sürerdi ama artık yeni teknolojilerle görüntüleme sistemleriyle, tomografilerle implant yapıyoruz. Biz bu teknolojilerle implant yaptıktan sonra hasta 1 saat sonra günlük yaşamına devam edebiliyor. Önceden bir hafta kadar tedavi süresi uzardı, yüzde ve diş etinde şişlikler yaşanırdı" diye konuştu. Kanser tedavilerinde de teşhis koymanın yeni teknolojiler sayesinde daha da kolaylaştığını ifade eden Dt. Çıldır, "Kullandığımız yeni teknolojilerle erken teşhis sonucu ağız kanserini tam kür tedavi etmek mümkün oldu" dedi.

ÇOCUKLAR ARTIK DİŞ HEKİMİNDEN KORKMUYOR

Erişkinlerde ve çocuklarda en büyük sorunun diş hekimi korkusu olduğunu ifade eden Çocuk Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şule Çıldır ise, "Günümüzde erişkinlerde ve çocuklarda ki önemli problemlerden birisi olan diş hekimi korkusunu artık çocuklarda yaşamıyoruz. Artık çocuklarla çok küçük yaştayken buluşabiliyoruz. Bunun en önemli ayaklarından biride aileler. Çocuklarını bize düzenli olarak altı ay da bir kontrole getirdiklerinde, bir yaşından itibaren tanıştığımız çocuklarda artık diş hekimi korkusunu nerdeyse hiç yaşamıyoruz. Çocukların tedavileri sırasında çizgi film izliyor olmaları ya da tedavi öncesi hediye dolaplarından sürpriz seçmeleri, onlar için diş hekimi koltuğunu daha eğlenceli bir hale getirdi" diye konuştu.

Çocukların gelecekte sağlıklı ağız ve dişlere sahip olabilmesi için küçük yaşta diş çürüklerinin oluşmasını engellemenin önemine değinen Doç. Dr. Çıldır, "Çocuklarda diş çürüklerini engellemek için en önemli etken koruyucu tedavilerin yapılmasıdır. Eğer doğru zamanda doğru koruyucu tedaviler yapılıyorsa, çocukları diş çürüğünden tamamen koruyabilmek mümkün olur. Bunların başında da diş çürüğünün en çok karşılaştığımız kısmı azı dişlerinin çiğneyici yüzeyleridir. O bölgeleri koruyucularla kaplıyoruz. Son derece basit ve kolay işlemler halinde o dişleri tamamen diş çürüğünden koruyabilmek mümkün oluyor" açıklamasını yaptı.

Günümüzde bazen beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak da çocuklarda diş eksikliğinin oluşabildiğinin altını çizen Doç. Dr. Çıldır, "Bazı çocuklarda çıkması gereken diş çıkmayabiliyor. Burada görüntüleme sistemi çok önemli. 3D tomografi sistemleri var. Onlar sayesinde o dişleri erken teşhis edebiliyoruz. Ailelerin en büyük problemlerinden biri olan diş çapraşıklıkları, çenenin sıkılığı ya da kapanış bozukluklarını çok erken dönemde dental tomogrofilerle tespit edildiğinde, doğru zamanda doğru müdahaleler ile bu sorunları ortadan kaldırabiliyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Dentway Suadiye Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement