Deutsche Bank Urban Age Award Jürisi Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Deutsche Bank Urban Age Award Jürisi Belli Oldu

Deutsche Bank Urban Age Award Jürisi Belli Oldu

Deutsche Bank Tarafından Bu Yıl İstanbul Metropoliten Alanı İçerisindeki Bir Projeye Verilecek 100,000 Dolar Tutarındaki "Deutsche Bank Urban Age Award"un Sahibini Belirleyecek Jüri Üyeleri Belirlendi.

27.07.2009 13:35

Deutsche Bank tarafından bu yıl İstanbul metropoliten alanı içerisindeki bir projeye verilecek 100,000 dolar tutarındaki “Deutsche Bank Urban Age Award”un sahibini belirleyecek jüri üyeleri belirlendi.

Yarışmanın yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan bağımsız İstanbul jürisinde, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TEN Arquitectos & Miller Kurucusu ve Pennsylvania Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Enrique Norten, Washington DC Eski Belediye Başkanı ve Primum Public Realty Trust CEO’su Anthony Williams, Türkiye’nin sosyo kültürel ve politik yapısının global dünyadaki yerini irdeleyen yapıtların sahibi Prof. Dr. Çağlar Keyder, Cumhuriyet Gazetesi’nde “Kim Kime Dum Duma” adlı köşede karikatür çizen Behiç Ak ve Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Kurucu Üyesi Han Tümertekin yer alıyor. Jüri başkanlığını ise Urban Age Direktörü & Mimarlık ve Planlama Profesörü Ricky Burdett üstleniyor.

“Deutsche Bank Urban Age Award”, Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society ve London School of Economics and Political Science işbirliği ile dünya kentlerinin geleceğini konu alan araştırmaların yürütüldüğü Urban Age Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

“Deutsche Bank Urban Age Award”, kentlerde yaşayan dünya nüfusunun yarısının karşı karşıya kaldığı problemlerin fark edilmesi ve yaratıcı çözümlerin desteklenmesi amacıyla veriliyor.

Bu nedenle ödül, bölge sakinlerinin gündelik hayatını kolaylaştıran ve yaşam çevresini iyileştiren projeleri gün ışığına çıkarmayı hedefliyor. “Deutsche Bank Urban Age Award”  kentlileri, yerel yönetimleri, özel sektör kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiriyor. Ödül, “Kentleşme Çağı” olan 21. yüzyılda halkın, yaşadıkları şehirlerde aktif rol üstlenmelerini ve ortak sorumluluk almalarını teşvik ediyor. 

2007 yılında Hindistan’ın Bombay (Mumbai) kentinden iki projeyi, 2008’de ise Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki bir projeyi ödüllendiren yarışmaya İstanbullular bu yıl 11 Eylül 2009 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüle layık görülen proje, 4 Kasım 2009 günü yapılacak törenle açıklanacak Birincilik ödülünü alan projenin sahipleri ayrıca, 2010 yılında Urban Age Award’ın verileceği Chicago’da düzenlenecek çalıştaya davet edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Deutsche Bank Urban Age Award Jürisi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement