Doany: Şahsi Paramın Tümünü Telekom'a Yatırdım - Son Dakika
Ekonomi

Doany: Şahsi Paramın Tümünü Telekom'a Yatırdım

Doany: Şahsi Paramın Tümünü Telekom\'a Yatırdım

Birikimini YTL'ye Çevirerek Türk Telekom'da Hisse Alan Türk Telekom Ceo'su Paul Doany, "Bu, Türk Ekonomisine ve Şirkete Güvenimi Gösteriyor. Yaklaşık 1 Milyon Dolar, 1 Milyon YTL ve 1 Milyon YTL'lik Üç Ayrı Hisse Aldım.

27.10.2008 01:34

Birikimini YTL’ye çevirerek Türk Telekom’da hisse alan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, "Bu, Türk ekonomisine ve şirkete güvenimi gösteriyor. Yaklaşık 1 milyon dolar, 1 milyon YTL ve 1 milyon YTL’lik üç ayrı hisse aldım. Benim için büyük para" derken, kriz nedeniyle yabancı ihaleleri almada başarı şanslarının arttığını, güçlü şirket sayısının azalmasının satın almalarına katkı sağlayacağını söyledi.

YATIRIMCILARA güven vermek için şirketinden hisse alan yöneticiler arasına Türk Telekom CEO’su Paul Doany de katıldı. Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği’nin (ETNO) Venedik’te düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Doany, gazetecilerin soruları üzerine, bütün parasını dolardan YTL’ye çevirdiğini ve bununla da Türk Telekom hissesi aldığını söyledi. Doany, "Hisseleri üç parti halinde, ilkini halka arzda, ikincisini bir ay önce, son olarak da geçen salı günü aldım. 1 milyon dolar, 1 milyon YTL, 1 milyon YTL’lik üç ayrı hisse aldım. Benim için büyük para, tüm birikimim bu. Benim dışımda bütün yönetim de hisse aldı. Onlar Türk, benim bir yabancı olarak bu alımı yapmam hem Türk ekonomisine, hem de şirkete güvendiğimi gösteriyor. Bu ortam bize heyecan veriyor" dedi.

Buffett kötüyken alır

Geçen haftalarda Dubai ve New York’u kapsayan iki roadshow’a gittiklerini de anlatan Doany, "Orada bir yatırımcı bana ABD’li milyarder Warren Buffett’ın General Electric’in(GE) hisselerini alırken ona sağlanan avantajlardan bahsetti. Benim de ona cevabım ’paranızı YTL’ye çevirin, Türk Telekom hissesi alın, üç yıl sonra çok daha fazla kazanırsınız’ oldu.’ Kriz beklentilerin ötesinde de bir fırsat getirecek. Buffett, hisse alımlarını hep piyasalar kötü durumdayken yapar" diye konuştu.

Borç oranımız düşük

Kriz dönemindeki yatırımlarıyla ilgili soruyu da cevaplayan Doany, rakiplerine göre düşük borçluluk oranıyla krize avantajlı girdiklerini vurguladı. Doany, şu değerlendirmeyi yaptı: "Avrupa’daki büyük telekom şirketlerinin borç oranları yüzde 3-4 iken, bizim borç oranımız onda bir. Finansmanda sıkıntı yaşamayız, biz kendi finans kaynaklarımızdan yararlanacağız. Yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. 3G yatırımları için Avea’ya para bulabiliriz."

Krizde satınalma fırsatı

Paul Doany, krizin kendilerine satın almalar için fırsat yaratacağına da dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: "Kırgız Telekom, Azer Telekom, Makedonya Kozmofon, Bosna Hersek, Kosova ve Bulgaristan’daki telekom şirketlerinin ihaleleriyle ilgileniyoruz. Kırgız Telekom’a teklif verdik. Diğerlerinin ihale çıkış sürecini takip ediyoruz. Bu şirketlerin değerleri yüzde 50-60 düştü. Kriz nedeniyle ihaleleri almada başarı şansımız arttı. Bize rakip olan şirket sayısında azalma oldu. Mali durumu güçlü şirket sayısı azaldı. Bu firmaların hepsini alacak kapasitemiz var ama hepsini almayız." Doany, kriz nedeniyle hedeflerinde revizyona gitmediklerini ve açıkladıkları bütün hedeflere ulaşacaklarını da belirtti. Doany, "Geçen yıl konsolide ciromuz 9.2 milyar YTL’ydi. Bu yılki hedef de yüksek tek haneli büyüme" açıklamasını yaptı.

Telekom yöneticileri İstanbul’da toplanacak

TÜRK Telekom, sektörün geleceğine yön veren Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği (ETNO) 2009 yılındaki Yönetici Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Paul Doany, bu kararın geçen yıl alındığını ve Venedik’teki toplantıda onaylandığını belirterek, "ETNO toplantılarında, sektörün kısa ve uzun dönemli yol haritaları çiziliyor ve gelecek senaryoları oluşturuluyor. Bu toplantının Türkiye’de düzenlenecek olması bizi heyecanlandırıyor. Avrupa Birliği üyesi olmadığımız halde, bu zirvede konuşmacı olarak fikrimizi alması önemli. ETNO’nun üyeleri arasında, British Telecom, Deutsche Telekom, Telecom Italia, Finnet, France Telekom gibi firmalar var" diye konuştu.

Yeni tarife ’konuşturdu’

PAUL Doany, krizin telefon konuşmalarını azaltmadığını da kaydederek, "Bunda akşamları uzun konuşturan tarifelerin etkisi var. İki ayda 100 bin kişi bu tarifelerden yararlandı. Konuşmalar düşmediği gibi aynı parayı ödeyerek daha fazla konuşturduk, konuşmalar yüzde 36 arttı. Bunu devam ettirmek için yeni paket başvuruları yaptık" diye konuştu. Doany, Türkiye’de üst segmentteki telefonlarının toplam içindeki payının çok düşük olduğunu da belirterek, "Bunlar en fazla 300 bin adet satar. Biz ise alt segmente yönelik 13-14 milyon müşteriye ulaşacak telefon ve cihazlar üzerinde çalışıyoruz" bilgisini verdi.

Kırsala daha ucuz internet

BÖLGESEL bazda düşük gelirli kesim için bugünkü fiyat olan 29 YTL’den de ucuz internet erişimi sağlamak üzere çalıştıkları bilgisini de veren Doany, kırsal dönüşüm projesiyle ilgili şunları söyledi:"Lüks yerlere, rezidanslara, Ataköy’e, Ataşehir’e fiber optik döşemekle ülkeyi bir yere taşıyamazsınız. Her yere bu hizmeti vermek için yola çıktık. Kırsal kesimde yaşayan üç milyonun üzerindeki insan, bu hizmetten yararlanacak. Hakkari ve İstanbul aynı hizmeti alınacak. Bu projesinin yüzde 86’sı tamamlanmış durumda yılsonunda tamamı bitecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Doany: Şahsi Paramın Tümünü Telekom'a Yatırdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement