Dolar Haftanın Son Gününe 3.0 Liranın Üzerinde Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Dolar Haftanın Son Gününe 3.0 Liranın Üzerinde Başladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Dolar Haftanın Son Gününe 3.0 Liranın Üzerinde Başladı

Moody'in not indirimi sonrası 3.0 lirayı test ettikten sonra, hafta boyunca 2.97 - 2.99 lira aralığında hareket eden dolar, Milli Güvenlik Kurulu'ndan Ohal'in uzatılmasına ilişkin önerinin çıkmasının ardından yönünü yukarıya çevirdi.

Moody'in not indirimi sonrası 3.0 lirayı test ettikten sonra, hafta boyunca 2.97 - 2.99 lira aralığında hareket eden dolar, Milli Güvenlik Kurulu'ndan Ohal'in uzatılmasına ilişkin önerinin çıkmasının ardından yönünü yukarıya çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü "27. Muhtarlar Toplantısı"nda "Ohal için 12 ayın yetmeyebileceğini" belirtti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) önceki gece açıklanan üretimi kısma kararının, Türkiye'de ödemeler dengesini daha da bozabileceği öngörüsüyle dün 2.98 lirayı aştı.

Ohal'e ilişkin açıklamaların yanında, küresel piyasalarda da Deutsche Bank'a ilişkin tedirginliklerin artması, doların yönünü yukarıya çevirdi ve dün kapanışa doğru 2.99 - 3.00 lira aralığında hareket etti.

Dolar, haftanın son gününe 3.00 liradan başladıktan sonra, erken saatlerde 3.0045 liraya kadar yükseldi. Lira karşısında, parite etksiyle dolara paralel hareket eden euro da 3.37 lirayı da aştı.

Kaynak: Hürriyet