Kambiyo ve TL mevduat vergisinde yapılan indirim sonrası düşüşe geçen dolar 7,77'den işlem görüyor - Son Dakika
Ekonomi

Kambiyo ve TL mevduat vergisinde yapılan indirim sonrası düşüşe geçen dolar 7,77'den işlem görüyor

Cumhurbaşkanı Kararı ile kambiyo vergisi ile TL mevduat faizi vergisinde yapılan indirimin ardından düşüşe geçen dolar, 7,77'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 9,11'den, sterlin ise 9,98'den alıcı buluyor.

30.09.2020 09:39  Güncelleme: 11:55

Dün, en düşük 7,7768, en yüksek 7,8592 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 üzerinde 7,8189'dan tamamladı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kambiyo işlemlerinde uygulanan banka sigorta ve muamele vergisi oranı yüzde 1'den binde 2'ye düşürülürken, Türk lirası mevduat hesaplarından alınan vergi oranları da indirildi. 1 yıldan uzun vadeli mevduat hesaplarında oran sıfırlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası atılan normalleşme adımları, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi" ana temasıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2021-2023) açıklamasıyla hız kazandı. Dolar/TL, kararların ardından 7,7505'e kadar gerilemesinin ardından saat 11.50 itibarıyla 7,7780'den işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL 9,1174'ten, sterlin/TL ise 9,9826'dan satılıyor. Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de büyüme ve Euro Bölgesi'nde enflasyon başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirtti.

AŞI HABERLERİ GÜNDEMİN ODAĞINDA

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararlarıyla salgın sonrası normalleşme adımlarının devam ettiğine dikkati çeken analistler, jeopolitik gelişmeler ve Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Kambiyo ve TL mevduat vergisinde yapılan indirim sonrası düşüşe geçen dolar 7,77\'den işlem görüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kambiyo ve TL mevduat vergisinde yapılan indirim sonrası düşüşe geçen dolar 7,77'den işlem görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • AHAAA: ULAN DÜŞÜŞE GEÇİNCE TAYYİBİN RESMİ YÜKSELİŞE GEÇİNCE DIŞ GÜÇLER :D 19 2 Yanıtla
    ...: hep bu cehape yüzünden 4 5 erdem: ne yapsınlar düşüşe gecince kılıçdaroğlunumu koysunlar... cumhurbaşkanlığı kararı sonucu düşüyor diyor haberde 0 0
  • Çokomelli: Onların doları varsa bizim Allah’ımız var,verin yetkiyi şu kardeşinize bak doları nasıl DÜŞÜREMİYORUM 13 0 Yanıtla
  • haahaha: beyler bozun yoksa dolar 2.50 den işlem görecek :D 5 1 Yanıtla
  • hakan: İŞTE BU, ASRIN DÜNYA LİDERİMİZ İŞE EL ATTI VE SONUÇ ORTADA... 3 2 Yanıtla
  • alos: AMMA DÜŞTÜ HA. BENDE DEDİM 5 TL OLDU. ZATEN AKŞAM ÜSTÜ GİDECEĞİ YERE GİDER YİNE. 2 0 Yanıtla
  • diyojen: ALICILAR İÇİN FIRSAT KAPISI ARALANIYOR. BEKLENEN İLGİYİ GEÇEN HAFTA GÖRMEMİŞ Dİ 0 0 Yanıtla
  • Asd: 5 kuruş geriledi..büyük başarı bence de 0 0 Yanıtla
  • Kamu: EKONOMİ OYUNCAĞA ÇEVRİLDİ.VERGİ ÇIKARTILIYOR İNDİRLİYOR.FAİZ İNDİRİLİYOR SONRA ÇIKARTILIYOR. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement